Doorgaan naar hoofdcontent

Zaken die opvielen

Op de terugweg van de markt die er niet was deden we nog een ander mooi plaatsje aan, er is genoeg te zien op dat gebied in Frankrijk. Joyeuse, ook daar zijn we vaker geweest en ik weet uit ervaring dat er genoeg te zien is. Ik fotografeerde nu niet alle mooie panden die er staan zoals twee jaar geleden maar nam foto's van zaken die me opvielen.

Zoals deze papieren vlindertjes op het oude rolluik van een nog ouder winkeltje. De persoon die de vlindertjes maakte dacht waarschijnlijk zeker te weten dat het rolluik nooit meer open zou gaan en versierde het daarom maar. Heel leuk gedaan.

Ik keek dit straatje in wat zo mooi naar beneden liep en zag deze vrouw zitten. Helemaal ontspannen zit ze te lezen in haar stoeltje op haar piepkleine stukje trottoir, zich helemaal niets van iemand aantrekkend. Mooi vind ik dat.

Geen mooie panden deze keer zie ik maar deze mocht toch. Het pand viel op tussen de twee grauwe ernaast. Ton sur ton geschilderd, mooie vorm van het dak, ramen en deur en een leuk balkon. Bovenin hangt ook nog een katrol. Alles het aanzien waard.

In een smal straatje met winkelpanden overleeft deze zonnebloem. 
Doe je best jongen.

Een gewone ijzeren brievenbus beplakt met bladzijden uit stripboeken. 
Gewoon leuk.

Ik keek naar boven en zag dit. Ik weet niet waarom het er allemaal hangt maar het zijn in ieder geval een heel stel dromenvangers die hier te zien zijn. Misschien een uit de hand gelopen hobby die hier geëtaleerd wordt, een bont geheel in ieder geval. Er was geen winkelruimte in het pand.

Als wij met deze vrienden op stap zijn eten we meestal ergens en we doen dan ontzettend ons best om een super lekker en leuk restaurantje te vinden. Ook nu weer lukte ons dat prima, Heel apart en heel lekker wat we op ons bord kregen. Ik bewaar de adressen allemaal op mijn pc, zo kan ik nog eens teruggrijpen.

We hadden geluk want deze gitarist installeerde zich voor ons restaurant en begon er vrolijk op los te spelen en zingen. Hij had zowel een Frans- als Engelstalig repertoire, leuke nummers allemaal. Halverwege zijn optreden begon hij een liedje in het Frans te zingen, een wijsje wat heel diep in mijn geheugen lag. Toen ik goed luisterde naar de woorden herkende ik het opeens en zag bij veel mensen dezelfde reactie. Ik zong meteen mee: 'Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini' en was niet de enige. Het waren de wat ouderen natuurlijk want dit is een liedje van wel heel lang geleden maar toen wereldwijd bekend.
We hebben een flinke donatie in zijn gitaarkoffer gedaan. 

Reacties

Emie zei…
Wat heb je bijzondere zaken geregistreerd daar in Joyeuse. Ik ben er wel eens geweest, want zo' n naam vergeet ik niet snel, maar ik kan me er weinig meer van herinneren.
Wat een gezellige zaken heb je bij elkaar gebracht!
miekequilt zei…
Jaaaaaren geleden waren wij daar eens op vakantie. Ik weet er niet veel meer van en vond het leuk de foto's te zien. Volgens mij was het liedje van Cliff Richard.
Annelies zei…
Hoe krijg je het toch voor elkaar om zulke sfeervolle plaatjes vast te leggen!
Ik zou er rustig voorbij gelopen zijn. Moet maar een keer bij je op les!
Bertiebo zei…
Heerlijk, goed kijken en veel zien. En zo'n muzikant met dat liedje ook al heerlijk
Sjoerd zei…
Dat leverde toch nog een mooie dag op... Krijg ik nou dat liedje niet meer uit mijn hoofd.
Petra1945 zei…
@Mieke, en ik dacht aan de Beatles ?!?
Allebei fout, Brian Hyland. (Even gegoogeld, drie tellen.)
anja zei…
En ik dacht toch echt direct aan Albert West... mooie foto's weer, dank je dat je ons steeds weer laat mee genieten.
In de weer zei…
Het zijn de kleine dingen die het leven veraangenamen !
Ontzettend leuk in beeld gebracht Marthy!
Margriet zei…
Heerlijk zo'n typisch Frans stadje/ dorpje. Thuis heb ik foto's van Franse gevels in steegjes vergroot aan de muur hangen. Echt leuk!
Judy zei…
Leuke dingen heb je gefotografeerd! Nou zit dat liedje ook in mijn hoofd. :)
Anoniem zei…
En voor ik het in de gaten had zing ik ook mee. Leuk! Groet. Tineke.
Marthy zei…
Het is door velen gecoverd, Mieke, zelfs de Blue Diamonds.
Charlie zei…
Die Fransen weten wel sfeer te scheppen met eenvoudige dingen en een Hollandse dame maakt er dan mooie foto’s van!
Marthy zei…
Aardig gezegd Charlie, dank je wel.
Leuke foto‘s Marthy. De troubadour van Sittard is afgelopen week overleden las ik in de krant. Jammer, klonk altijd zo leuk en vertrouwd de keren dat ik in de stad was
Heerlijk om zo rond te lopen en dan dingen vast te leggen. Je kijkt toch echt 'beter' vind ik als je dat van plan bent.
Elizabeth zei…
Echt zo 100% Frankrijk...