Doorgaan naar hoofdcontent

Slenteren in Joyeuse

We waren dus aan het slenteren in Joyeuse en daar kwamen we behalve leuke handvaardigheidswinkeltjes met onder andere veel mooie sieraden ook opvallend veel oude panden tegen, de een nog mooier dan de ander.

Hier zou je toch zo een winkeltje in willen beginnen. Natuurlijk nadat Mart eerst het houtwerk opnieuw geschilderd heeft, wel in dezelfde tint. Dat kattenluikje mag er in blijven zitten maar ik neem geen kat.

In dit pand zat gelukkig nog wel een winkeltje,

 maar veel panden zagen er onbewoond uit. Heel Jammer.

Verder ook veel mooie deuren.


Het zijn niet alleen de deuren die opvallen maar ook de omlijsting van die deuren en raampartijen zijn bijzonder mooi.

En dat allemaal in één straat hè. Dat moet vroeger wel een hele voorname straat zijn geweest met rijke bewoners want ik heb nog meer van dit soort foto's genomen in dezelfde straat, die komen hier ook nog weleens aan bod.

De straat liep aan het eind wat omhoog en daar vonden voor een kerk dit mooie pleintje. Hel lijkt me fijn zitten daar op dat bankje, zo tegen de avond met een aardige buurvrouw om wat mee te kletsen.

Reacties

Annelies zei…
Je hebt ons overtuigd, Marthy! We voelen al wat kriebelen, dus daar zullen we vast ook wel een keertje naartoe gaan. Eens kijken of ik jouw deuren kan vinden! En dan natuurlijk ook dat restaurantje van je bezoeken met die leuke menukaart!
miekequilt zei…
Jaren geleden waren wij daar op vakantie. Heel leuk om dat mooie plaatsje weer eens terug te zien. En die deuren zijn echt prachtig.
Lekker verder dromen!
Goed idee met dat bankje. En wat een mooie ramen en deuren!
Sjoerd zei…
Daar zijn een paar pandjes bij die ik best zou willen opknappen.
KnutzEls zei…
Ik zou daar best een winkeltje willen hebben.
Emie zei…
Dit soort straten zijn toch cadeautjes voor je ogen!
Lut en Luc zei…
Ben ooit ergens (ik geloof in Duitsland) in zo'n gelijkaardige straat geweest en al de panden waren ingenomen door ambachtslui. In elk huisje kwam een andere ambacht aan bod. Het is gewoon zonde om die mooie panden teloor te zien gaan.
Marthy zei…
Onze handen jeukten ook, Sjoerd maar we beginnen nergens meer aan.
Marthy zei…
Zo'n Leuke straat Els met prachtige panden.
Marthy zei…
Ik raakte dan ook niet uitgekeken, Emie.
Bertiebo zei…
Dat ziet er weer geweldig uit. De naam is ook geweldig