Doorgaan naar hoofdcontent

Wapperende handjes

 In Joyeuse waar we een paar weken geleden waren stond er boven een mooi plein een aardig kerkje en de deur stond open dus dat nodigt uit tot een bezoekje. 

Wat meteen opviel bij binnenkomst was de vaas met felgekleurde bloemen, dat stak mooi af tegen de lichte stenen en het verder eenvoudige interieur.

 Grappig, de rugleuningen van de stoelen zaten aan elkaar vast per vier en waren zo tot banken gemaakt.Onder de kerk bij het pleintje zaten twee vrouwen al lekker kletsend lavendel af te ritsen. Toen ik vroeg waarvoor de lavendel was wezen ze naar het winkeltje aan de andere kant.

De pop die daar stond droeg zelfgemaakte tasjes en in die tasjes zaten buideltjes gevuld met lavendel. Alles was te koop, ook de potten met zelfgemaakte jam ernaast. 
Dit zijn duidelijk dames die de handjes laten wapperen!

Reacties

Sjoerd zei…
Mooi die banken zo... Dat is echt vakwerk.ik moet ook eens wat lavendel naar binnen halen...
Annelies zei…
Mooie foto van die om zich heen kijkende meisjes, wellicht toch ook wel onder de indruk van de serene sfeer in de kerk. Of......zouden ze gewoon moe zijn en daar even uitrusten. Ik ga maar voor de eerste optie!
Wat leuk dat je de dames lavendel zag ritsen voor de shop. Die stoeltjes zijn prachtig!
In Wenen lagen (kleine) bosjes lavendel te koop voor € 5 per bosje, zo duur zal het in Joyeuse niet zijn geweest?
Emie zei…
Doet me denken aan de lavendelsnoei die nog op me wacht...ik hou er ook wel van de handjes te laten wapperen
Anja zei…
Wat leuk die actieve dames (hier ook iemand die met de lavendel aan de slag moet). En die bloemen vormen inderdaad een warm welkom in de kerk.
Griemmank zei…
Toevallig heb ik deze week van onze eigen struiken lavendel zakjes zitten vullen. Ik laat de afgeknipte bloemetjes wel eerst nog even goed binnen drogen om ze daarna te ritsen. Wat grappig, die stoeltjes, Marthy. Zoiets heb ik nog nooit gezien.