Doorgaan naar hoofdcontent

La Pizette

 Als we dit soort paden krijgen tijdens een wandeling weten dat we bij een dorpje komen. De muren geven aan dat er van oudsher bewoning is. In dit geval was het het dorpje La Pizette wat prachtig lag en nog in goede staat verkeerde.

 Het dorpje lag boven ons toen we het naderden en op de terrassen eronder lagen veel moestuinen, alles keurig bijgehouden.

Ook veel fruitbomen en druiven, wat een mooi gezicht. Zo ongeveer moet het er twee eeuwen geleden ook uit gezien hebben.
  We telden 16 brievenbussen in dit dorp, heel wat want het ligt een behoorlijk eind van een wat grotere plaats. Alle huizen werden bewoond zo te zien, dat doet me deugd.

 Ook deze wandeling was weer goed aangegeven met de gebruikelijke wit-gele strepen. Stom toevallig was het teken twee keer achter elkaar op een dode boom aangebracht, vooral de onderste is heel decoratief.


Reacties

Inderdaad fijn dat de huizen bewoond zijn, dan blijft alles net een beetje beter behouden. En die moestuinen zien er goed uit.
Wat een gezellig dorpje!
Emie zei…
Altijd ontroerend mooi als een landschap nauwelijks veranderd is in de loop der tijd. Dat kom je in NL nog maar zelden tegen.
Prachtig ook, dat eeuwenoude pad.
Sjoerd zei…
Mooi, ik zie dat enkele muren allen maar gestapeld lijken. Ik vraag me af of dat ook lang meegaat.
Marthy zei…
Van oudsher werden de muren droog gestapeld, Sjoerd en veel staat er nog na een paar honderd jaar.