Doorgaan naar hoofdcontent

Le temple de Chalencon

 Ik had pas door dat dit geen katholieke kerk was toen ik al binnen was. Het was een protestante kerk en meestal zitten die op slot maar niet deze en daar was ik blij om want ik vond hem zo mooi. Mooi van eenvoud, zo anders dan katholieke kerken, totaal geen opsmuk, ik werd er stil van.  Eigenlijk was de tekst op de muur de enige versiering.


'Fais Silence et Ecoute...peuple de l'Eternel' (Zwijg en luister...volk van de Heer)

 De kerk is gebouwd in 1822 op de fundamenten van een kerk uit 1580. Om in de kerk te komen moest je een trap op, heel ongewoon. 

Nog even leuk om te weten: een katholieke kerk is in het Frans een 'église' en een portestante kerk heet een 'temple'.

 De ruimte eronder wordt gebruikt voor tentoonstellingen en ander evenementen. Wij keken er naar een tentoonstelling van kunstenaars op allerlei gebied zoals hout, stof en steen. Ik maakte geen foto's, de meeste ambachtslieden hebben dat liever niet in verband met het kopiëren van hun werk.

Reacties

Prachtig. Zo eenvoudig kan het dus ook.
Griemmank zei…
Eigenlijk past zo'n kerkje toch ook veel beter bij het christelijke geloof dan al die protserige blingbling kerken. Hoe knap gemaakt alles ook is, hoor. Ik moet dan denken aan die man op de ezel (nee, niet de jouwe :-) maar die uit Nazareth. Wat zou hij van die kathedralen e.d. hebben gevonden?
Mooie eenvoud, eenvoudig mooi
KnutzEls zei…
Gewoon mooi! Ik wistvoverigens niet dat een protestantse kerk un temple heet. Nooit te oud om te leren :-)
Marthy zei…
Ik vond dat heel vreemd toen ik erachter kwam, Els.
Sjoerd zei…
Hoe eenvoud zo mooi kan zijn,,,