Mobylette Mandarine

Onze auto had een defect en moest naar de garage. In de stoffige showroom daar stonden geen auto's maar wel ingeklemd tussen twee oude motoren deze bromfiets. Wat een leukerd, die kleur vooral, echt helemaal geweldig. Het is de Mobylette 'Mandarine' van Motobécane.

Motobécane was een historisch Frans merk van fietsen, motorfietsen en bromfietsen waaronder de Mobylette en de Solex. Ik reed in mijn jonge jaren op een Kaptein Mobylette, zo'n grijze zonder vering. De importeur in Nederland van die bromfietsen heette Kaptein, vandaar de naam (informatie van mijn echtgenoot).

Deze Franse uitvoering heeft voor en achter knipperlichten wat je in Nederland eigenlijk niet zag in die tijd en daarmee bedoel ik de zestig, zeventiger jaren.

Maar wat ik nou het aller, allerleukst aan deze bromfiets vind zijn die oranje tassen, echt geinig. Dat maakt het helemaal af. 

Ik zou er graag eens op gaan toeren maar dan wel in Nederland, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag in Amsterdam, dan trek je wel bekijks.
Van te voren laat ik hem dan wel even goed poetsen door mijn eigen fietsenmaker 😉

Reacties

KnutzEls zei…
Dat lijtkt mij ook enig . Ik had nooit een brommer, maar zo een zou ik nu wel willen.
Bertiebo zei…
Leuk, dat zou ik ook wel willen . Een Solextochtje staat op mijn bucketlist. Ik had een Sparta vroeger!
Ageeth Mooij zei…
Wat zou zij allemaal hebben beleefd? Een prachtig exemplaar!
Nostalgisch stukje, Kaptein Mobylette, ik durfde er niet op te rijden. Ik kreeg een Solex, zalig!
Emie zei…
Ha, ha, natuurlijk had ik ook een Mobylette. Ik heb er hard voor gespaard. Toen de bromfiets helmen verplicht werden, was de lol er af.
miekequilt zei…
Wat een plaatje! Stond ie zomaar te staan of was ie te koop?
Marthy zei…
Ik weet niet of ie te koop was. Lijkt het je wat?
Sjoerd zei…
Ik heb zelf in die tijd een Motobécane gehad, lichtblauw en met een Anker-motor ik zal een kijken of ik daar een voorbeeld van kan vinden.
Ik had een brommerloze jeugd
Marthy zei…
Sjoerd, mijn fietsenmaker is het niet met je eens. Hij denkt dat er geen Anker motor kan zitten onder een Motobécane maar wel onder een Batavus bromfiets. Die lichtblauwe van jou is waarschijnlijk een Batavette geweest.
Mijn bedte vriend had zo'n Motobécane brommer, oranje (hij was ook een Nederlander), maar dan wel met een dubbel zadel, zo'n langgerekt ding. Prachtig!
Ik vind hem fantastisch!
Marthy zei…
Klopt, ik heb er zo eentje gezien op internet. Dat was een tweezits, echt heel mooi.
Onliemie zei…
Ik had ook een oranje mobyletje toen ik 16 was. Zonder knipperlichten en zonder oranje fietstassen. Wel een oranje helm! En dat allemaal in België! Dat was durven hé? ;-)
Ach ik heb deze bromfiets gehad in het donkergroen, maar nu ik deze oranje ziet, wat prachtig.