Doorgaan naar hoofdcontent

Aquarock

 Hier hadden Luuk en Saar zich al de hele vakantie op verheugd, een bezoekje aan het klimpark. De rest van de familie was al meerdere keren geweest  en nu hadden zij eindelijke de leeftijd. Aquarock is vlakbij, aan het eind van onze vallei, boven het water van de Eyrieux en tussen de rotsen. Het heeft negen parcoursen en twee mega lange tokkelbanen.

Eerst werd de uitrusting omgedaan door de instructeurs, heel belangrijk want dat moet goed zitten en daarna werd er gemeten hoe lang de kinderen waren. Luuk mocht, net aan, alle parcoursen doen, hij glom van trots. Zijn zus mocht de eerste drie doen, logisch want zij is nog maar vijf.

Toen volgde de instructie waarbij papa natuurlijk hielp. Saar wist al heel snel hoe ze moest omgaan met de karabijnhaken. 

Met papa voorop en achter haar opa voelde Saar zich helemaal veilig.

 
 Als enige van de familie doe ik niet mee aan dit klauter, klim en hangwerk, niets voor mij dus ik maak de foto's. Eigenlijk is dat ook niet alles want langs de kant zie je veel meer gevaren. Niet terecht hoor, want het is veilig, ze zijn dubbel gezekerd maar het zijn toch je kinderen en kleinkinderen die al die capriolen uithalen. Maar ik zeur niet want ze vinden dit allemaal reuze leuk om te doen, zelfs die zeventig jarige.


  Luuk genoot, dat was duidelijk te merken. Hier had hij de hele vakantie naar uitgekeken. Toen de grotere de zwaardere parcoursen gingen doen hielp ik Saar met twee parcoursen voor kleinere kinderen. Nou ja, helpen, ik hoefde alleen maar te kijken, mevrouw kon het allemaal zelf wel. 

Je ziet het aan haar gezicht, ze is heel geconcentreerd bezig, ze deed werkelijk niets fout. Ondertussen kwam haar broer onder luid gejuich de lange tokkelbaan van 250 meter af.

Iedereen had een geweldige dag gehad, daar waren ze het wel over eens. Vanmorgen vroeg is het spul gaan rijden, ze zijn al bijna in Nederland.
De rust is hier weergekeerd.

Reacties

miekequilt zei…
Wat ontzettend stoer. Ik zou niet eens foto’s durven maken.
Marthy zei…
Mieke, ik stopte af en toe maar want ik werd soms echt bibberig en mijn maag begon vreemd te doen. En zij gingen vrolijk door!
Bertiebo zei…
Doodeng, maar wat een helden zeg! En wat een prachtige foto's!
Wat enorm leuk voor diegenen die het durven. Het plezier en de daarbij horende concentratie spat eraf! Wat heb jij fantastische actiefoto's gemaakt!!
Sjoerd zei…
Heel stoer, maar ik zou ook passen met mijn knie. Maar ook leuk om te zien...
Ageeth Mooij zei…
Dat is zo belangrijk, de leeftijd hebben! Wat zijn ze stoer!
KnutzEls zei…
Iks voor mij ook, krijg al bibbers op het keukentrapje. Stoere familie (en 1 moet het vrrslag doen)
Lida zei…
Echt zó leuk om te zien. Wat zullen jullie toch trots zijn op dat stel!
Geweldig, ik doe het ze niet na hoor. Heel spannend voor die kinderen.
Marthy zei…
Reuze trots, Lida.
Emie zei…
Wat een avontuur voor Luuk en Saar en hun oma die zulke schitterende foto's maakte. En dan nu weer de rust van het samen zijn!
Marthy zei…
Ook fijn, Emie.
Stoer hoor! Ik durf dat echt niet .....
Marthy zei…
Ik in geen honderd jaar, Inge.
In de weer zei…
Ik vind dit helemaal geweldig Marthy, om te zien en misschien ook nog wel om te doen ;-)
Marthy zei…
Dapper van jou, Toos.
Onliemie zei…
Whow, wat een durvers die kleinkinderen van jullie! Knap dat Saar al meteen doorhad hoe de musketons werkten. Niet zo evident. Dat merk ik elk jaar wanneer mijn 15-jarige leerlingen het op hun sportdag bijna in de broek doen op zo'n hoogteparcours. Knap en mooie foto's. Fotografen moeten er ook zijn! ;-)