Typisch Frans

Mijn gehaktbrood wat ik maakte voor het repas ging erin als koek en kreeg veel complimenten. Dat is het leuke van de Fransen, als ze iets lekker vinden laten ze dat uitgebreid horen. Ze proeven ook, wat helaas het grootste deel van de Nederlandse bevolking niet meer doet. 

Er werd door een paar mensen opgemerkt dat er iets in het gehaktbrood zat wat ze niet direct herkenden dus dan wordt daar naar gevraagd. Ik somde op wat ik had gebruikt, zo bijzonder was dat niet, en er werd telkens nee geschud. Toen schoot me te binnen dat er ook geraspte sinaasappelschil in gegaan was en ja hoor, dat was het ingrediënt dat ze niet direct thuis konden brengen. 

Zoon Bas was het al opgevallen dat in de Franse supermarkten zorgvuldig wordt gekeken wat men koopt en ja, dat klopt. Een Fransman kijkt en vergelijkt met de andere producten die in de schappen staan en gooit niet zomaar iets in zijn karretje. 

In de supermarkten staan er ook lang niet zoveel kant en klaar producten als in Nederland. De Knorr Wereldkeuken bijvoorbeeld krijgt hier geen voet aan de grond.

Reacties

Sjoerd zei…
Voor mij hoeven al die kant en klaar producten ook niet zo. Ik kijk en vergelijk ook vaak in de winkel. Of ik moet precies weten wat ik nodig heb...
Griemmank zei…
Groot gelijk hebben ze, die Fransen. Ik ril van al die troep die in supermarkten ligt. Denk maar eens aan die lange schappen vol met chips en andere foute zoute rotzooi. Iemand zei mij eens dat als je de middensecties domweg overslaat en alleen producten koopt die langs de muren staan/liggen van supermarkten je al heeeeel goed bezig bent. Ik heb eens goed gekeken bij mijn eigen Appie en ja hoor, het is zo. Koekjes, snoep, zoutjes, chocolade, limonades, kant en klaar maaltijden en zo : allemaal in het midden.
Handig om te weten, wat Griemmank zegt over de winkelindeling.
Emie zei…
Ook in Italië wordt nauwkeurig gewinkeld. Groenten worden betast maar nooit met blote handen, daar liggen wegwerphandschoenen voor. Van plastic! Heb je recept opgeslagen, klinkt goed voor grote gezelschappen.
In de weer zei…
Ideaal recept voor de zaterdagavond, wanneer ze hier weer allemaal eten, ga ik beslist maken Marthy, dankjewel.
Lida zei…
Ook kant en klare kruidenmengsels staan niet in de schappen, is ons opgevallen. Gewoon zelf doen....en gelijk hebben ze.
Wat grappig, nog nooit opgevallen maar nu je het zo zegt ............
ja je hebt gelijk Marthy, geen kant en klare pakjes hier. En het is echt heel goed zonder te doen!
Bertiebo zei…
Dank voor recept. Ik ga het proberen
Lut en Luc zei…
Het is hier inderdaad even wennen, maar ook zo heerlijk dat je terug die basis ingrediënten vindt om met plezier achter het fornuis te kruipen en de recepten van vroeger te maken.