Mijn gehaktbrood wat ik maakte voor het repas ging erin als koek en kreeg veel complimenten. Dat is het leuke van de Fransen, als ze iets lekker vinden laten ze dat uitgebreid horen. Ze proeven ook, wat helaas het grootste deel van de Nederlandse bevolking niet meer doet.
Er werd door een paar mensen opgemerkt dat er iets in het gehaktbrood zat wat ze niet direct herkenden dus dan wordt daar naar gevraagd. Ik somde op wat ik had gebruikt, zo bijzonder was dat niet, en er werd telkens nee geschud. Toen schoot me te binnen dat er ook geraspte sinaasappelschil in gegaan was en ja hoor, dat was het ingrediënt dat ze niet direct thuis konden brengen.
Zoon Bas was het al opgevallen dat in de Franse supermarkten zorgvuldig wordt gekeken wat men koopt en ja, dat klopt. Een Fransman kijkt en vergelijkt met de andere producten die in de schappen staan en gooit niet zomaar iets in zijn karretje.
In de supermarkten staan er ook lang niet zoveel kant en
klaar producten als in Nederland. De Knorr Wereldkeuken bijvoorbeeld krijgt
hier geen voet aan de grond.
Reacties