Doorgaan naar hoofdcontent

In het zonnetje met uitzicht

Deze foto van een echt Frans kerkhof maakte ik een paar weken geleden. Het kerkhof lag mooi daar, zo boven die wijnvelden.Wat opvalt zijn al de kruizen op de graven, dat heb ik nog nooit zo sterk gezien. Het zijn ook erg grote graven vind ik, in Nederland zijn de graven een stuk kleiner maar daar hebben we ook een stuk minder ruimte. 

Mart en ik hebben al jaren geleden besloten dat wij niet begraven willen worden, wij zullen gecremeerd worden. En dan zeggen we tegen onze kinderen er altijd bij dat ze onze urnen die ze toch niet thuis op de schoorsteen neer zullen zetten maar in Frankrijk een plekje moeten geven. Wij willen graag dat een handje van onze as uitgestrooid wordt in de vallei en als ze het Franse huis aanhouden willen we  dat de urnen een plekje krijgen op een schapje tegen de zuidmuur van ons begraafplaatsje.
In het zonnetje met uitzicht op de vallei.

Reacties

Daar heb je goed over nagedacht en het is helder voor de nabestaanden. Dat zou iedereen moeten doen.
Marthy zei…
Elly, 13 jaar geleden overleden mijn moeder en oudste zus 3 weken na elkaar.
Geloof me, dan ga je er echt wel over nadenken en er serieus met je kinderen over praten.

En ik ben het met je eens, dat zou iedereen moeten doen.
Bertiebo zei…
Ja wij hebben ook nagedacht. We kiezen voor crematie. Maar zeker geen urn op de schoorsteen. We hebben de kinderen verteld waar we de as verstrooid willen hebben en dan hopen we dat ze met elkaar soms terug gaan naar die plek. Omdat het daar heerlijk is
Bijzonder inderdaad met al die kruizen.
Wij hebben de as van jongste zoon verstrooid in het plantgat van de herinneringsboom die we voor hem geplant hebben. Een fijne plek om heen te gaan.
Onliemie zei…
Oei,gewoon op een schapje tegen de muur.?En bij de eerste de beste stormwind waaien jullie dan heel Frankrijk door. Nu ja... op zich ook wel een leuk vooruitzicht. ;-)
Sjoerd zei…
Wij laten ons cremeren, maar voor de rest hebben we niets vastgelegd.
KnutzEls zei…
Ook al een beetje vooruit gedacht. Kinderen lijken me niet de types voor een schoorsteen met urn. Zou fijn zijn als ze ergens een boom konden planten.
Marthy zei…
Wat een mooi idee om de as in het plantgat van die boom te strooien, Jeanette/
Marthy zei…
Handige zoon spuit er echt wel een beetje lijm onder Kris, geen zorg;-)
Marthy zei…
We leggen niet vast maar onze kinderen weten ondertussen aardig wat wij wel en niet willen.
Marthy zei…
Mooi idee, Els!
Ik wil begraven worden op een natuurbegraafplaats maar als nabestaanden iets anders willen moeten ze maar doen wat zij willen ;-)