Doorgaan naar hoofdcontent

Nodige reparatie

Aan grote klussen is Mart dit jaar niet toegekomen, het heen en weer gereis voor de vaccinaties en de dood van mijn broer maakten dat we een onrustige zomer hadden. Maar nu was er een kleine klus noodzakelijk, de houtschuur begon aan een kant te verzakken en dat moest voor de winter wel hersteld zijn.

Een van de steunbalken bleek aan de onderkant verrot te zijn. Hij ruste wel op beton maar daar was veel aarde op gekomen wat van het terras er boven spoelt bij hevige regenval. Doordat er een pallet waar het hout op ligt over dat beton lag was dat allemaal niet te zien.

Allereerst moest het dak gesteund worden want er moest een nieuwe balk onder. De juiste maat steun hadden we niet maar met behulp van de autokrik kom je een heel end.

Een overgebleven stuk pijp om de balk ging opnieuw in het beton, zo hopen we te voorkomen dat daar opnieuw een probleem ontstaat.

Een nieuwe balk op de juiste lengte was ook niet in de garage te vinden, maar twee delen tegen elkaar bevestigd met een paar draadeinden werd de oplossing. Hout is duur en waarom zou je de stukken die je toch hebt liggen zo niet gebruiken. Wij houden van het hergebruik.

Zo, de klus is bijna geklaard. Nu wordt er nog een andere pallet op maat gemaakt die er overheen gaat en dan kan daar het hout weer worden opgestapeld. Dat hout gaan we aanstaande winter weer bij elkaar sprokkelen.

Reacties

Emie zei…
Zo fijn om op je gemak en met een beetje gepuzzel dit soort klussen op te pakken. En een houtvoorraad geeft ook altijd zo'n rijk gevoel.
Marthy zei…
Er ligt nog aardig wat hout maar hout moet drogen dus je moet altijd vooruit denken.
Bertiebo zei…
Zeer bevredigend lijkt me
miekequilt zei…
Wat een klus! Maar leuk om samen te puzzelen en dat het dan weer goed komt.
willy zei…
niet eenvoudig om uit te voeren Marthy

prettige dag
Wat een creatieve oplossing!! Hergebruik is altijd een goed idee.
Sjoerd zei…
Zo blijf je wel werk houden natuurlijk. Ik vind dit heerlijke klussen. Makkelijk en is te overzien.
In de weer zei…
Vakmensen denken altijd in oplossingen.
Marthy zei…
Helemaal waar, Toos!
Dat is weer creatief opgelost zo!
Jouw Mart en mijn man: 2 paar gouden handen!
Marthy zei…
Wat ik zo fijn vind van die gouden handen is dat er altijd een oplossing wordt gevonden en je nooit iemand hoeft in te schakelen.