Doorgaan naar hoofdcontent

Ons feest

Je bent (bijna) vijftig jaar getrouwd en om dat te vieren nodig je wat mensen uit voor een glaasje en een hapje. Simpel, dachten wij, van een uur of vijf tot zo'n uurtje of zeven, acht. Nou, niet dus, de laatsten gingen om bij elven weg. En hoe kwam dat? De mensen die kwamen zijn allemaal, stuk voor stuk lieve, aardige, leuke, gezellige mensen die goed mengen en als je ze dan voorziet van een drankje en hele lekkere hapjes hebben ze het zo naar hun zin dat ze gewoon blijven waar ze zijn en doorgaan met het feest. Want een feest was het, zo hebben wij het wel gevoeld en onze gasten verzekerden het ons bij het weggaan.

Een van de cadeaus was deze mooie, grote plank voor hapjes, ik hoop dat hij nog vaak gebruikt gaat worden. Verder kregen we planten voor de tuin en behoorlijk wat flessen wijn die het waard zijn om bij bijzondere gelegenheden open te trekken. En hebben we die gelegenheden niet dan zoeken we die wel.

Helaas kon mijn lieve buurvrouw Jacqueline er niet bij zijn, zij moest voor een behandeling naar het ziekenhuis maar ze werd vertegenwoordigd door haar kleindochter met haar man en vrienden.

Ook buurvrouw Jany was er niet. Voor haar moeder, inmiddels 101, wordt een verblijf in Le Serret te gecompliceerd. Door middel van email en telefoontjes houden we elkaar op de hoogte. Tijdens het repas afgelopen woensdat belde Jany zelfs om ons smakelijk eten en veel plezier te wensen, ook namens haar moeder.


Links Sarah, dochter van Patrice en Sylvie. Wij hebben haar en haar broer en zus vanaf hele jonge kinderen zien opgroeien en nu komen ze hier regelmatig met hun kinderen.

Belgische en Nederlandse vrienden die heel goed Frans spreken wat erg gewaardeerd werd door onze buren.

Het personeel, onze kinderen, nam even een rustmomentje. Wat hebben die veel gedaan, zonder hen was het ons nooit gelukt om zoveel mensen tegelijkertijd te ontvangen. Onder andere de kipsaté met pindasaus, onbekend voor de Fransen, werd heerlijk gevonden.

Sebas, Luuk en Saar hielpen door regelmatig met schalen rond te gaan. Zo was de hele familie in touw om iedereen het naar te zijn te maken. Nou ja, op Mart en mij na, wij deden eigenlijk weinig. Stonden gewoon gezellig te zijn.

Als laatste foto nog even het staatsie portret en verder hopen we op nog heel veel mooie huwelijksverjaardagen.

Reacties

Annelies zei…
Een gouden bruiloft en gisteren ook een feestdag met een gouden randje!
Wat een heerlijk ongedwongen en gezellig feest zo bij jullie in de tuin!
Leuk trouwens om jullie trouwfoto en bovenstaande foto te vergelijken. Eigenlijk geen spat veranderd! Gewoon zo gelukkig met elkaar blijven zijn, hoor! Liefs van ons
Emie zei…
Wat een heerlijk feest met jullie als stralend middelpunt. Iets om lang van na te genieten en nog vaak te herhalen!
KnutzEls zei…
Herinneringen om nog heel vaak en heel lang over na te praten.
miekequilt zei…
Wat een mooie foto van jullie. Natuurlijk stralen jullie na zo'n geweldige dag. Wat leuk dat er zoveel mensen uit Nederland naar jullie toe kwamen.
Sjoerd zei…
Dat feest vergeet je niet meer...
Bertiebo zei…
Wat heerlijk allemaal. Wat zal je genoten hebben!
Margriet zei…
Mooi feest hadden jullie, daar kun je nog lang van nagenieten
In de weer zei…
Ik vind het écht hartverwarmend om te zien Marthy.
Judy zei…
Dat was een heel geslaagd feest! Jullie staan mooi op het staatsieportret!
Lut en Luc zei…
Weliswaar wat te laat, maar toch hartelijk gefeliciteerd met jullie gouden jubileum. Wij zitten daar nog heel ver af, maar als ik zie hoe gezellig het bij jullie was kijk ik er al naar uit.
Griemmank zei…
Als mensen een bijeenkomst zo leuk vinden dat ze veel langer blijven dan is dat een heel goed teken. Zo en nu maar op naar het volgende jubileum.
Wat een hartverwarmend verslag van een even hartverwarmend feest!! En wat zullen jullie trots zijn op kinderen en kleinkinderen.
Nog van harte gefeliciteerd!
Elizabeth zei…
Hartelijk gefeliciteerd van mij! En dat is toch een compleet droomfeest....!
Vera zei…
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksfeest
Dat ziet er allemaal geweldig uit!
Sylvie Giraud zei…
Merci pour cette belle fête très réussie !