Doorgaan naar hoofdcontent

Graslei en Korenlei

Vanaf de St.-Michielsbrug hebben we een prachtig gezicht op Korenlei (links) en Graslei (rechts). Gent is een studentenstad en dat is te merken. Met dit prachtige weer  is het een gezellige drukte  op de leien, een bonte mix van Gentenaars, studenten en toeristen. Als je geen plekje meer vindt op één van de terrasjes ga je gewoon aan de rand van het water zitten te genieten.

Op de hoek van de Graslei staat het Oud Postgebouw uit het begin van de twintigste eeuw. Nu is er op de bovenverdieping een luxe hotel en gelijkvloers zijn er winkels.

Dit is, naar men zegt, zo ongeveer de mooiste huizenrij van de wereld. Prachtige historische panden staan hier zij aan zij. De Gras- en Korenlei waren samen met de Korenmarkt ooit het centrum van de graanhandel in Vlaanderen.

Links het Cooremetershuys me daarachter de toren van het Oud Postgebouw. In de veertiende eeuw was het Coorenmetershuys de vergaderplaats van de pijnders, ambachtslieden die zorgden voor het lossen en laden van de schepen en voor het kelderen van wijn en bier.

8 oktober 2021

Reacties

KnutzEls zei…
Je had al een mooie dag. En met een beetje geduld doe het weekend later nog eens dunnetjes over. En dan zonder stoorsteentjes.
Lot zei…
Ik ben eens in juli toevallig op de Gentse dagen terecht gekomen was ook zo leuk
Emie zei…
Wat prachtig zeg, wat een rijkdom in die dagen!
In de weer zei…
Wat een sfeertje hè op zo’n zonnige dag.
Sjoerd zei…
Niks voor mij zo'n pandje. Als je maar met z'n tweeën bent heb je een mobieltje nodig om elkaar te vinden.
Lies zei…
'Levende' stad!
Lie(f)s.
Bertiebo zei…
Ik krijg meteen weer zin in Gent!
Prachtig, die gevels tegen de strakblauwe lucht!
miekequilt zei…
Een prachtige stad. Vooral als de zon schijnt op die mooie huizen.
Fijn weekend.
Margriet zei…
Prachtig, die gevels!
Lut en Luc zei…
Ik weet niet of in de grote hal van het oude postkantoor nog een beeld staat van een postbode. Sinds het winkels geworden zijn ben ik er niet meer geweest. Het beeld werd gemaakt door Janssens, een vriend aan huis en ook postbode. Leuk om weten dat het beeld in de hal zelf gekapt is in zijn vrije uren.
willy zei…
the place to be Marthy

bijzonder mooi in beeld gebracht

groeten