De Familie

De buurmeisjes Sofia en Antonia groeien als beste vriendinnen, zusjes bijna, op in het Brooklyn van begin vorige eeuw. Ze hebben net als hun ouders genoeg aan elkaar en de hechte kring om hen heen: de Familie. Elke zondagavond komt de familie bij elkaar. Al jong beseffen de meisjes dat hun vaders anders zijn dan andere vaders. Ze zijn ’s nachts vaak van huis en worden buiten de deur met eerbied aangesproken. 

Als tijdens een gezamenlijke vakantie de vader van Antonia verdwijnt, brokkelt de vriendschap tussen Sofia en Antonia af. Terwijl de laatste droomt van een leven buiten de familie, wil Sofia juist een eigen rol in de familie. Hun ontwikkeling is zo beeldend en krachtig beschreven, dat je ademloos blijft doorlezen. Verrassend ook om de begintijd van de New Yorkse maffia door de ogen van vrouwen te ervaren. 

Geweldig boek, ik heb ervan genoten. Spannend slot!

Reacties

Bertiebo zei…
Dat lijkt me een boek dat ik zou willen lezen
Emie zei…
Dit gaat zeker op mijn lijstje!
Anoniem zei…
Dat lijkt me een spannend boek. Ik las dat we in onze bieb gedurende de vakantie twee keer zoveel boeken mogen lenen als normaal. En zes weken mogen lezen. Dus dan kan deze op mijn lijst.
miekequilt ( https://miekequilt.blogspot.com)
Lijkt me een mooi boek en komt dus ook op m'n lijstje :-)
Monique zei…
Dat klinkt als een interessant boek. Ik heb het bij onze bieb gereserveerd. :)
KnutzEls zei…
Meteen in de bieb gereserveerd.