Vallei van de Drôme

Om te gaan wandelen is het hier op het ogenblik veel te warm en het gaat me trouwens nog steeds niet goed af, mijn lijf heeft nog steeds moeite met het lopen. Maar het fietsen daarentegen gaat goed mits we het stijgingspercentage in de gaten houden. Ik vind het heerlijk om te doen, je ziet veel en ook niet onbelangrijk, je vangt altijd wat wind. 

We hebben het geluk dat wij hier dicht bij de loop van een paar grote rivieren zitten en in die valleien is het goed fietsen en daarbij is het er ook nog eens ontzettend mooi. We namen nu de vallei van de Drôme.

Gisteren begonnen we in Livron sur Drôme waar ik een week geleden die mooie grote muurschildering fotografeerde. We kwamen nu van een andere kant het dorp binnenrijden en weer zagen we een soortgelijke muurschildering die de hele zijkant van een gebouw besloeg. Zo leuk gedaan.

Vanuit Livron moest we even steil omhoog naar het oude dorp wat heel mooi bleek te zijn. Hier gaan we nog eens heen om op ons gemak door de smalle straatjes te slenteren.

In een week tijd waren alle velden met zonnebloemen vol in bloei gekomen. Een prachtig gezicht in dat zacht glooiende land. We fietsten een groene route, smalle weggetjes, sommige speciaal voor de fiets aangelegd. We kwamen bijna geen auto tegen.

Hier een daar zagen we een grote boerenhoeve en na een kilometer of vijf kwamen we bij een dorpje waar de bakker ook een klein terras naast de winkel had. Dat betekende koffie en daar hadden we wel trek in, we hadden ook al een autorit van een uur achter de rug. De frambozengebakjes die we bij de koffie namen waren allerzaligst.

Rustig peddelend naderden we Crest, we herkenden de imposante toren al uit vanuit de verte. We hebben verschillende jaren gekampeerd in de Drôme vallei en hebben daar goede herinneringen aan.

'Er lopen mensen bovenop de toren' zei Mart en inderdaad, hij had gelijk zag ik toen ik met mijn lens de toren dichterbij haalde. 'Daar hebben wij ook gelopen, weet je nog'. Daar hoefde hij me niet aan te herinneren, ik wist het nog drommels goed. Hoe had ik zo stom kunnen zijn maar ik had me natuurlijk weer eens over laten halen door de kinderen. Eenmaal boven verstijfde ik, kon geen stap meer verzetten. Het enige wat ik nog kon doen was gillen naar Mart dat hij de kinderen vast moest houden, stijf vast. Hebben jullie het gezien, dat onnozele hekje staat er nog steeds.

In Crest het toeristenburo opgezocht waar ik wat brochures over fietsen mee kreeg. Via internet heb ik al een mooi boekje besteld over fietsen langs de Rhône.

Na nog even rondgekeken te hebben in de oude binnenstad kochten we nog een stokbroodje voor onze picknick en fietsten we verder, ik wilde Saillans nog even bekijken. Net voorbij die plaats kampeerden wij een paar jaar op een hele eenvoudige camping vlak aan de rivier
Wordt vervolgd!

Reacties

Anoniem zei…
Wat een heerlijk verslag. Wij waren ooit in Crest. Leuk om nog eens te zien. Heerlijk dat je goed kunt fietsen, jullie ( en wij, lezers) genieten!! En dat gebakje was zeker verdiend!
miekequilt
Anoniem zei…
Jullie zijn je fietskuiten aan het ontwikkelen, Marthy! Maar heerlijk dat je van die mooie ritten kunt maken. Ook heerlijk voor ons trouwens, want wij genieten via je foto’s gewoon mee!
Bisous Annelies. (een reactie geven lukt me idd ook alleen maar als een anoniem iemand😢)
Emie zei…
Wat een schilderachtige plekjes heb je weer gefotografeerd! En die muurschildering is werkelijk fenomenaal.
marga zei…
De Drome en Crest bij het zien van de foto' s en zonnebloem velden komen bij mij ook heel veel herinneringen boven. Dank je wel voor al die mooi plaatjes en verhaaltjes die je laat zien en over schrijft.
Groeten Marga
Sjoerd zei…
Je weet ik ben gek op murals, deze springt er echt uit. Mooie route, ik krijg er zin in om nog eens naar die kant te komen. We zijn destijds eens gevlucht uit de Ardeche om de toen zeer hoge temperaturen.
Anoniem zei…
Man en kinders zien geen gevaar, alleen moeders voelen dat en jij tot op het bot. Zie je er zal wel nooit wat gebeurd zijn anders had er wel een ander hek gekomen kan manlief dan zeggen, ziet nog geen gevaar. Hebben jullie het nu beklommen zonder de kinderen? ;-) Lies
willy zei…
knappe foto's van een mooie tocht

en met een verhaal

prettige dag Marthy
Anoniem zei…
De muurschildering is een echte "Trompe- l'oeil". Erg mooi. Suzanne
Anoniem zei…
Zo mooi daar. Wij zijn net terug uit de Drome en hebben deze keer een week in Crest gekampeerd. Kunnen we even nagenieten van je mooie foto’s. Er ligt een hele mooie fietsroute naar Saillans.
Marthy zei…
Ik moet er niet aan denken om die toren nog ooit te beklimmen, Lies.
Marthy zei…
En die route namen we.
Lies zei…
Schilderachtig mooi weer, het hele log!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Wat fijn dat fietsen wel gaat. Die mural vind ik werkelijk schitterend en dat op die toren...ik zou het zelf kunnen zijn :-)
Janny zei…
Ik zou het ook doodeng vinden op die toren! Wat mooi toch al die zonnebloemen.
In de weer zei…
Jammer dat het lopen nog steeds niet goed gaat, maar hé, fietsen is ook superleuk en zeker in zo’n mooie omgeving. Wij lagen daar ook ooit op een camping en maakten vele fietstochtjes. Volgens mij bezochten we toen ook Le Palais Idéal du Facteur Cheval, maar dat zul jij ook wel kennen. Hopelijk gaat het toch goed komen met het lopen.
Wat een pracht om hier overal langs te fietsen!
Judy zei…
Doodeng, die toren! Wat fijn dat fietsen je zo goed af gaat, Marthy! Bij mij is het andersom: ik loop veel en durf niet goed meer te fietsen.
Vreselijk, die hoogte en dan zo'n simpel hekje, ik herken het he le maal.

Wij verblijven graag in de herfst een week in Valence en fietsen dan graag langs de Rhone. Dus ik ben wel benieuwd naar het boekje wat jij besteld hebt. Heb je een titel of link voor me?

Groeten,
Marion
Marthy zei…
Via Rhôna du lac Léman à la Méditerranée
Bonduelle, Michel
Vendu par Amazon EU S.a.r.L. EUR 16,50
Uitgave mei 22. Wel in het Frans maar alleen aan de kaartjes heb je al genoeg.