Vlinders en Juffers

Voor het eerst een gele vlinder op de foto gekregen, de citroenvlinder. Het geel is helaas niet goed te zien, ik nam de foto in de volle zon. Deze vlinder zie ik voor het eerst in mijn tuin, leuk.

Van de koningspage kan ik op één dag tientallen foto's maken. Een vaste gast in mijn tuin die het meest van mijn vlinderstruiken houdt.

Doordat de vleugels van deze vlinder dichtzitten kan ik niet zo goed de soort bepalen maar hij zit daar mooi op de rode zonnehoed. 


Juffertje in het groen, ooit een plantje in de moestuin gezet en daarna het zaad uitgestrooid in de border. Doet het meer dan goed. Hierboven een jonge juffer en onder een juffer in vol ornaat.


De ijzerhard staat volop in mijn border, soms teveel en dan trek ik het er gewoon uit. Ik heb tweer soorten, de Verbena bonariensis en dit is de Verbena hastata.

Reacties

Judy zei…
Oh wat prachtig allemaal! De vlinders zijn zulke leuke bezoekers. En wat een mooie foto's van de zonnehoed en de juffers, mijn favorieten.
Sjoerd zei…
Ik mag dat wel, zo'n biodiversiteit. Dan komen de vlinders en bijen vanzelf.
Emie zei…
Wij hebben hier dit jaar meer vlinders dan voorgaande jaren, lijkt het wel. Dat is genieten!
miekequilt zei…
Wat een mooi gezelschap in jullie tuin. Ik heb de tuin ooit in het echt gezien en ik snap dat de vlinders en insecten het daar zeer naar hun zin hebben.
Wat een prachtige foto's Marthy! Jij hoeft er niet ver voor te gaan, alle moois komt naar je toe!!
In de weer zei…
Prachtig al dat moois in jullie tuin.
De Verbena hastata kende ik niet, vind hem prachtig.