Terug door de vallei van de Ouvèze

We picknickten op een mooie plek aan de Rhône, net voor de brug bij Le Pouzin. Ik had 's morgens nog even snel een eiersalade gemaakt, we hadden koffie mee en bij de bakker in het dorp kochten we een vers stokbroodje. En op het marktje tegenover de bakker nog een paar heerlijke rijpe perziken. Met dit uitzicht erbij heeft een mens meer eigenlijk niet nodig.

Wij nemen regelmatig een van de bruggen over de Rhône en iedere keer weer ben ik onder de indruk van die grote plas water die naar de Middellandse Zee stroomt.

Vanuit La Voulte namen we een andere route terug naar Privas, de weg door de vallei van het riviertje de Ouvèze. Gelukkig  konden we af en toe stukken langs de rivier rijden, de weg zelf is druk met autoverkeer.

Die weggetjes brachten ons op mooie plekjes, misschien hier de volgende keer picknicken.

Vlak voor Privas ligt wat hoger het dorpje Coux met zijn mooie oude huizen. We wandelen er geregeld even door.

Meestal parkeren we dan buiten het dorp want de oude brug is heel smal, niet berekend op autoverkeer. Nog een paar kilometer naar Privas en dan de stad doorsteken naar onze auto. Bij het parkeerterrein hebben we bij de MacDonalds nog een beker ijs leeg zitten te lepelen en daarna onze boodschappen gedaan. Het was weer een leuke dag.

Reacties

Anoniem zei…
Wat een supermooie tocht. Heerlijk om zo een broodje en wat fruit te kopen. En dan genieten van dit prachtige uitzicht.
miekequilt
Emie zei…
Goed idee met de picknick onderweg. Wij doen dit soort dingen te weinig, hebben nog te veel klussen hier liggen. Maar ik ga het onthouden!
willy zei…
een mooie en fotogenieke tocht Marty

prettig weekend gewenst
In de weer zei…
Mooie plekjes genoeg om te picknicken .
Janny zei…
Heerlijk picknicken met zo'n uitzicht!
Marthy zei…
Ik ga eens op zoek naar een heel klein koeltasje maar met die eiersalade in een plat doosje en dat samen met een bevroren koelelement strak in een plasticzak gerold ging het ook prima Emie.
Lies zei…
'k Wil bijschuiven...
Lie(f)s.
Sjoerd zei…
Dat is inderdaad een behoorlijke plas water en een hele mooie tocht. Daar wil ik ook wel eens een broodje eten.
Bertiebo zei…
Leuk én lekker!