Moestuindinsdag

Ik had al een poosje niets laten horen vanuit de moestuin maar het gaat daar goed. Natuurlijk zijn er altijd dingen die minder gaan en soms helemaal niet gaan maar als je daar niet tegen kan moet je maar niet aan een moestuin beginnen. Het is een heel werk om met deze warmte alles voldoende water te geven, de problemen met de overloop van de bron zijn nog niet opgelost. Er loopt wel wat door de leiding maar dat is niet veel. Nou hebben wij het geluk dat ons huis het meest gunstig ligt om dat beetje op te vangen dus iedere ochtend zit de tank bijna vol en van daaruit pompt Mart het naar slangen zodat hij ook het lager gelegen fruit water kan geven.

We eten veel komkommer, die kleintjes zijn super lekker en de ronde courgettes die vul ik, er zijn allerhande recepten voor te vinden. Ik heb verleden week al een pan gezeefde tomaten gemaakt, dat is  de vriezer in gegaan totdat ik wat meer heb en dan verwerk ik dat tot passata of gevulde tomatensaus voor de pasta.

Deze tomaten hingen erg laag en waren zwaar dus Mart heeft er een paar kistjes onder gezet om ze te steunen.

We zagen het in het voorjaar al, de bramenoogst zou weleens gigagroot kunnen worden en dat klopt.

Het is gewoon niet normaal wat daar hangt, aan de andere kant hangt nog zo'n lading. 

Bijna een vergiet vol en vanaf nu kunnen we voorlopig blijven plukken. Erg vroeg dit jaar, dat zal wel door de warmte komen.

Hier ben ik heel trots op, een suikermeloentje. Geweldig dat het gelukt is om die op te kweken, er hangen er nog een paar aan. 

En net zoals braam hebben we dit jaar ontzetten veel vijgen en ook die zijn vroeg. Buurvrouw Jacqueline liep vanmorgen binnen bij me toen ik in een pan stond te roeren om er jam van te maken en die was stomverbaasd dat ik al rijpe vrijgen had. Hier in de pan liggen twee soorten vijgen maar wij kunnen van vier verschillende vijgenbomen plukken en buuf weet al die soorten te benoemen. 

 

Reacties

Anoniem zei…
Oh, wat ziet dat er allemaal mooi uit! En die vracht bramen: je zou er bijna in willen happen.
Haha, dat beeldscherm smaakt niet😂
Lieve groet, Annelies en mijn jaloers kijkende moestuinierder Ernest
Emie zei…
Oh, heerlijke overvloed. Bij ons zijn de bramen nog lang niet zover. Wel volop vijgen en naar het zich laat aanzien is het ook een heel goed olijvenjaar.
miekequilt zei…
Heerlijk, wat een mooie en lekkere oogst. Fijn om het in te maken voor later in het jaar.
Margriet zei…
Ik las jouw reactie op mijn blog. Ik krijg jouw blogs altijd een dag nadat je die gepost heb in mijn mail dus ik heb hem nu even opgezocht. Mooie oogst heb jij ook. Bij jullie loopt alles net iets voor zo te zien. Ik heb ook zo'n berg bramen op meerdere plekken in de tuin, de bolcourgette heb ik pas laat geplant en ik heb er nog twee in pot staan. Ik zag wel het eerste bolletje komen aan de plant die in de tuin staat....Water geven doe ik niet, we sproeien af en toe, maar die hele tuin met gieters water geven is geen doen omdat we het moeten doen met regenwater en uit de sloot. https://volkstuinvanbemar.nl/binnen-blijven/
Janny zei…
Wat een rijkdom, niets lekkerder dan groente en fruit uit eigen tuin! Wel veel werk, maar je hebt er het hele jaar plezier van.
Sjoerd zei…
Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit, je zou er bijna vegetariër van worden. Het is dat ik helemaal weg ben van een frietje biefstuk met champignonsaus of een frietje zuurvlees...
Marthy zei…
Ik maak geen groenten in hoor Mieke, alleen jam en twee soorten tomatensaus. Onze vriezer hier gaat uit als we vertrekken.
In de weer zei…
Alles ziet er goed uit hoor, maar die vijgen, wat een oogst zeg mmmmmmm!
Judy zei…
Geweldig om te zien! Wat een overvloed!
Oh wat ziet dat er heerlijk uit allemaal!!!!
KnutzEls zei…
Mmm, lekkerland daar.
Edward McDunn zei…
Heerlijk hoor, de vitamientjes krioelen over mijn scherm.
Jolande zei…
Wat een schitterende oogst!