Veel moois

Ondanks de warmte bezochten we gisteren twee brocantemarkten. We vertrokken om zeven uur en liepen in Ruoms heerlijk in een laan met grote bomen te snuffelen maar ons ook te verbazen over wat er allemaal aangeboden wordt. Deze handelaar had meerdere van deze leuke karretjes staan en ook jacks hangen die coureurs vroeger droegen. Echte handelaren en die staan er  hier in Ruoms alleen maar specialiseren zich vaak in een bepaald item.

Poppen in alle maten en soorten hier maar het mooist vond ik toch die oude reiskoffer met zijn mooi beplakte binnenkant. Waar zal die allemaal geweest zijn.

Deze mevrouw stond te snuffelen in mappen met oude ansichtkaarten, daar is altijd veel belangstelling voor. En omdat er veel belangstelling voor is zijn de prijzen ook hoog.

Hier viel Mart zijn oog op, Meccano, hij had vroeger ook zo'n doos. Ik herinner me het ook van mijn broers.

De tweede markt die we bezochten in Vals-les-Bains wordt altijd in het park gehouden en ook daar loop je onder de platanen.

Mijn blogvriendin Emie liet laatst een foto zien op haar blog van een doos met oude wijnflessen waar ze iets decoratiefs mee wilde doen. Ik dacht direct aan zo'n oud wijnrek voor lege flessen, ik heb er zelf ook een staan op de binnenplaats. Je komt ze nog al eens tegen op markten, zo ook hier in Vals. Ik had het rek graag voor je meegenomen Emie maar het neemt teveel ruimte in de auto in en de verzendkosten naar Italië zullen ook niet mis zijn.

Hier is ook veel belangstelling voor, oud gereedschap. Alles is mooi opgeknapt en keurig gerangschikt.
Er was veel moois te zien, vooral op de markt in Ruoms maar ik kocht niets tot op het laatste moment.
Jammer genoeg kan ik het niet eerder dan het najaar als we weer in Nederland zijn laten zien want er moet nog iets mee gebeuren. Geduld dus even.

        
Tsja, als je dan toch in Vals bent ga je natuurlijk een ijsje eten bij Beatrix. Nou ja, ijsje? Noor had een Geant genomen maar dat bleek toch iets teveel voor haar te zijn. Mart ontfermde zich over het restant. Rond twaalf uur waren we thuis waar we weer de schaduw zochten, dit keer niet onder een plataan maar onder onze eigen grote lindeboom. 

Reacties

Judy zei…
Veel interessants te zien, daar! En een leuk meisje met ijsje!
Emie zei…
Jaaaaa, leuk dat rek. Ik loop op marktjes hier er ook wel naar te zoeken. Nog zonder resultaat. Maar we hebben en oplossing hoor, komt beslist binnenkort voorbij op mijn blog.
Edward McDunn zei…
Altijd leuk om te snuffelen op zo'n markt. ik heb vroeger ook meccano gehad.
Zo'n ijsje gaat er natuurlijk in als koek.
Dat zijn nog eens markten! Leuk!
Sjoerd zei…
Dat ijsje is een complete maaltijd zo te zien...
Anoniem zei…
Wat een mooie markten toch. Heerlijk om rond te lopen en mensen te bekijken. Dan hoef je niet eens echt iets te kopen hè. Maar ja, er is toch altijd wel iets wat mee naar huis moet.
Anoniem zei…
Dat was ik, miekequilt. Ik voel me soms net die man van Allo, Allo: it is I, Leclerc.
Lies zei…
Met zo'n ijs, mooie afsluiter!
Lie(f)s.
Wat een leuke markten om op rond te snuffelen
Elizabeth zei…
Heerlijk om over zo'n marktje te struinen. Ik denk niet dat ik met lege handen naar huis had kunnen gaan, wat een leuke spulletjes allemaal...
Lida zei…
O wat zijn die brocantemarkten toch leuk daar. Zoveel mooiere spullen dan een rommelmarkt hier in Nederland. Die platanen vind ik prachtig. Ik heb wel eens gelezen dat Napoleon er heel veel heeft laten planten bij het aanleggen van de wegen. Dan konden zijn soldaten in de schaduw marcheren.
In de weer zei…
Onder de platanen is het heerlijk rondsnuffelen op mooie markten, zeker met die warmte.
bemar zei…
Leuk je kleindochter met dat grote ijs. Ook zij lijkt op Mart hè?
Jolande zei…
Zeg maar ijs :-) Leuke foto is dat geworden. Fijn dat jullie ondanks de hitte toch zulke dingen kunnen doen.