Voor perkjes bij een verpleeghuis

Weten jullie nog dat er eind mei een ongelukje gebeurde met een van de bloempotten die aan weerszijden van de bank stonden. Dat viel echt niet meer te lijmen dus werd de pot opgeruimd en de andere pot staat nu een terras lager. Bij een tuincentrum in Privas vond ik zowaar twee betonnen potten, ze hadden overduidelijk al jaren op kopers gewacht want ze zagen er behoorlijk verweerd uit. Maar dat vond ik niet zo belangrijk, het was precies wat ik wilde en we kregen ze voor een heel klein prijsje.

Deze kunnen zomer en winter op hun plaats blijven staan en hopelijk verder verweren met een mooi laagje mos erop, ik heb ze al ingesmeerd met yoghurt.

Maar dan, welke planten zet ik er in. Het was ondertussen juni en heel erg warm, niet echt ideaal om dure planten te gaan kopen met het risico dat ze door de warmte zouden bezwijken. Echt, planten zijn ontzettend duur in Frankrijk en ze staan er vaak belabberd bij in de tuincentra. Wat dat betreft zijn we in Nederland ontzettend verwend met mooi sterke planten, grote keus en dat allemaal voor een redelijke prijs.

Ik moest een boodschap in Aubenas doen en liep daar binnen bij een tuincentrum waar ik kleine begoniaplantjes zag staan. Ze waren net binnen want ze stonden er allemaal nog fris bij. Plantjes met groen blad die goed tegen de schaduw konden en anderen met rood blad die op een zonnige plaats konden staan. Die laatste moest ik hebben. Ik heb nog even getwijfeld want ik had nog nooit van mijn leven een begonia in mijn tuin gehad. Nadat ik ze toch gekocht had en er nu heel blij mee ben las ik in een oude column van Romke van de Kaa in het AD het volgende: 'Er zijn nogal wat tuinliefhebbers die zich laten voorstaan op hun verfijnde smaak. In hun ogen zijn begonia’s uitgevonden voor de perkjes in het grasveld bij een verpleeghuis'. Nou, zo ongeveer dacht ik over begonia's'. Maar nu niet meer hoor.

Reacties

Anoniem zei…
Wat een mooie zithoek weer. De plantjes zijn hartstikke gezellig. Menig verpleeghuis mocht willen zoiets moois voor de deur te hebben.
https://miekequilt.blogspot.com
Emie zei…
Dit soort gezellige plantenhoekjes zou ik dus ook graag maken maar je moet er wel bij kunnen blijven hè. Ik vind de betonnen potten ook leuk zeg.
Petra1945 zei…
Over begonia's laat ik me niet uit. Maar die potten? Geweldige vervangers voor de vorige.
Judy zei…
Haha, ja, ik was ook niet zo'n fan van begonia's, maar dit ziet er goed uit! En wat een mooie vondst, die potten!
Sjoerd zei…
Ik vind het fris, vrolijk plantjes. Ziet er goed uit.
Anoniem zei…
Je zou Ooievaarsbekjes ,in potten, kunnen planten. Zijn niet zo stijf als gewone geraniums. Vaste plant en sommige soorten bloeien vanaf mei tot in de herfst. Winterhard. Heb ze zelf ook in een plantenbak staan.
anja zei…
Mooie vondst, die potten. En Begonia's, ik heb er ook niets mee, maar geef eerlijk toe dat ze in jouw potten toch wel erg mooi staan!
Lida zei…
Inderdaad een wat oubollig imago, maar wat zal je daar een plezier van hebben. Ik ben al 'n paar jaar om.
KnutzEls zei…
Vond dat ook altijd wat stijve oudedames (🤔 😂) planten. Maar een tijd geleden was er een presentatie in Trompenburg en sindsdien bekijk ik ze echt anders. Zo veel verschillende soorten, kleuren. En dit staat toch echt prachtig in die potten.
Jolande zei…
Wat een mooie potten, zullen nog mooier zijn als de yoghurt zijn werk doet. In Belgie heb ik een kleine Boeddha in de tuin staan, die had een mooi groen laagje gekregen en toen dachten de kinderen, we zullen Jolande eens verrassen en hem helemaal schoonmaken whaaaaaaa. Ik kijk sinds vorige week anders naar begonia's, die ken ik dus alleen als kamerplanten, maar hier groeien en bloeien ze in het wild. (veel planten trouwens die ik alleen maar ken als kamerplant).
Neeltje zei…
Wat een gezellig zitje zo.
Bertiebo zei…
Ik vind ze wel leuk, een beetje leuk. Maar die potten zijn super
In de weer zei…
Ooh Marthy, wat een mooie potten, echt super praktisch ook.
Anoniem zei…
Prachtige potten, echt mijn stijl. Gr, Inge
willy zei…
met yoghurt

dat is nieuw voor mij Marthy

prettige zondagavond
Marthy zei…
Oh, die boedha, lachen!
Janny zei…
Haha, zo dacht ik ook altijd over begonia's, maar eigenlijk zijn ze best leuk.
Goed geslaagd hoor!
bemar zei…
Wat een bof dat je die potten vond. Ik vind begonia's altijd wel een makkelijk plantjes voor ergens tussen. Nadeel vind ik wel dat ze vlekken geven als de bloemen uitvallen, maar goed die verdwijnen ook wel weer. Ik heb een betonnen haan, mee genomen uit de tuin van het vorige bedrijfspand van onze zoon. Die zal ik ook eens insmeren, want jouw eerste potten waren/ en die ene is erg mooi