Poten of zaaien doen we niet meer maar oogsten des te meer. Vanmorgen de uien uit de grond gehaald en met vooral de rode uien ben ik altijd blij, die zijn zo lekker in salades en die eten wij veel 's zomers.
Broccoli die uit eigen tuin zo lekker smaakt, veel meer dan die van de supermarkt. Het spitskooltje wikkel ik in huishoudfolie, dan kan ik het zeker een week in de groentela bewaren. Ik wist dat vrienden Annelies en Ernest ook een butternut hadden gepoot en vroeg ze een dag of tien geleden of zij al vruchten hadden, wij zagen alleen maar bloemen. Ondertussen hebben wij al vijf van deze mooierds kunnen oogsten. De butternut of flespompoen heeft een zoete nootachtige smaak en het voordeel is dat je deze pompoen wel een maand of vier kan bewaren op een droge plek. Ik heb al wat leuke recepten op internet gezien en mochten we er niet toe komen om ze allemaal op te eten, er komen er nog meer aan, dan gaat het restant mee naar Nederland.
De oogst van de grote tomaten zoals coeur de boeuf en fandango komt goed op gang. Morgen heb ik een paar kilo bij elkaar en dan ga ik passata maken met verse kruiden. Hoe fijn is dat als je 's winters zo een potje uit de kast kan trekken wanneer je dat nodig hebt.
Reacties
Hier hebben we er ook al wat van kunnen oogsten. Onze zomer bestaat verder uit het eten en verwerken van veel, heel veel courgettes, tomaten en komkommers! Bisou Annelies
Zo ik ben weer helemaal bij en heb genoten van al je blogjes en schitterende foto's.
Oeps..., 'k oogst altijd slechts een handje vol in m'n pottentuintje...
Lie(f)s.