Vuurwerk in Saint Saveur

Ieder jaar gaan we met vrienden naar St. Sauveur de Montagut voor het vuurwerk wat de avond voor de 14e juli, de nationale feestdag in Frankrijk wordt afgestoken. We eten daar gezellig maar je moet wel van te voren reserveren want anders heb je geen plek. Men moest vijftig mensen terleurstellen, dat is het probleem als er nog maar één restaurant is. 

Voordat het vuurwerk begon kwam de fanfare een deuntje spelen. Af en toe wat vals maar dat is niet zo gek, de meeste muzikanten zijn de pensioengerechtigde leeftijd ver gepasseerd.

Daarachter kwam de fakkeloptocht voor de kinderen begeleid door jonge vrouwen van het brandweerkorps. De wagens van de brandweer daar weer achteraan, natuurlijk met luide sirene. Het doet allemaal een beetje knullig aan, heerlijk dorps.

En dan begint het vuurwerk en dat is echt ieder jaar heel goed, professioneel, daar kijk je met bewondering naar. Mijn foto's lijken nergens naar, die maakte ik met mijn telefoon. Maar ik had geen zin om een camera met statief mee te sjouwen.

Gisteren werd in de loop van de dag door veel gemeenten bekend gemaakt dat het vuurwerk werd afgelast in verband met de droogte veroorzaakt door de hoge temperaturen. Hier in St. Sauveur ging het toch door. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de rivierbedding van de Eyrieux en die op op die plek heel breed.

Reacties

Anoniem zei…
Wat een bof voor jullie dat alles door ging. Samen met vrienden is zoiets toch ( letterlijk en figuurlijk) heerlijk.
miekequilt
Emie zei…
Heerlijke tradities die on ere moeten worden gehouden.
Sjoerd zei…
Ik ben door een nare ervaring erg huiverig voor vuur. Als het eenmaal brand heb je het nog niet uit. Verder is vuurwerk door professionals natuurlijk erg leuk om te zien.
Janny zei…
Fijn dat het doorging, vuurwerk afgestoken door professionals is mooi.
Lies zei…
Als er maar ambiance is, en dat voorzichtig gebeurt!
Lie(f)s.
Leuke happening zo.
Judy zei…
Toch leuk, allemaal! En ja, de droogte, gelukkig ging alles goed.
Jolande zei…
Fijn dat alles goed verlopen is. Die droogte en bosbranden is toch vreselijk.