Doorgaan naar hoofdcontent

County Cork

Geen kleurige huisjes gisteren en ook geen oude gebouwen, het regende en dat zou het de hele dag doen. Toch trokken we er op uit, om kwart over negen zaten we al in de auto op weg naar het meest zuidwestelijkste punt van Ierland. Op deze kaart zie je een deel van de grillige kust van Cork en op de uiterste punt van het onderste schiereiland brachten wij een deel van onze dag door. Bij zulke plekken hoort slecht weer

Bij Three Castle Head kon je met deze trap helemaal naar beneden bij het water komen. Ik heb hem grotendeels genomen maar bijna beneden kreeg de wind vrij spel en werden we bijna omver geblazen.

Hier had ik wat meer beschutting en kon ik een foto nemen. Het regende gelukkig niet zo hard en heel af en toe stopte het even en op die momenten heb ik de meeste foto's gemaakt. Dat was niet zo makkelijk want door de harde wind was het heel moeilijk om mijn toestel stil te houdem.

Van bovenaf nog een foto op de kolkende Atlantische oceaan. Bijna loodrecht storten de kliffen zich hier omlaag. 

Een kudde koeien graast rustig door. Net als de Ierse bevolking zijn ze gewend aan dit weer.
Het plan om hier een wandeling te maken hebben we maar laten varen. De wind was zo omstuimig dat  het samen met die regen niet om te doen was.

De weggetjes zijn afgezet met heggen of muurtjes van ruwe stenen.

Aan de ene kant van de weg hellingen met rotsen.

En aan de andere kant gaat het omlaag naar een dal met weilanden, afgezet met stenen muurtjes. Hier en daar ligt een boerderij.

We kijken nog even rond bij een ander punt aan zee, Mizen Head  en lopen via een betonnen brug naar een oud weerstation. Dat weerstation bestond uit een paar haveloze gebouwtjes en gaf een beeld van hoe het weer vroeger werd gemeten. 

Nog een laatste foto van de stormachtige zee, we gaan naar de auto en ergens onderweg wat te eten zoeken.

In een klein dorp langs de route zetten we om een uur of twee de auto neer en lopen een klein zaakje binnen waar het heel druk is. Druk betekent dat het goed is.  Behalve dat je kan zitten om te eten is dit ook een takeaway, een geliefd concept in Ierland. Alles is home made, van de scones tot de heerlijke quiche die wij eten. En dat kan je dus ook allemaal in een stevige verpakking meenemen. Het is een gezellig tentje, veel jongeren maar ook een ouder stel stapt naar binnen en gaat aan een tafeltje achter ons zitten.

Haha, wij nemen ook een takeaway, twee heerlijke scones. In een apart doosje de toebehoren. Een kopje thee erbij op onze kamer en dan hebben we genoeg gegeten voor vandaag. Als ontbijt had ik al gerookte zalm met roerei.

Reacties

Wow, wat een natuurgeweld maar dat past ook wel bij zo’n kust. Wat voel je je als mens dan toch nietig hè. Weer of geen weer, lekker doorgaan met genieten, hoor!
Emie zei…
Als tegenwichtvoor al die ruigte is zo'n knusse pub natuurlijk perfect. Wij lunchen op zondag in Italië ook altijd uitgebreid en volstaan dan 's avonds met een kleinigheid.
KnutzEls zei…
Dat soort weer komt ook altijd in boeken over Ierland terug. In werkelijkheid vast ietsje minder romantisch, maar zo'n warme pub maakt veel goed.
Mevrouw W. zei…
Wat een natuurgeweld! Mooie foto's heb je gemaakt en ze geven ook een goede indruk van hoe het daar is.
Elizabeth zei…
Ja, dat grauwe weer hoort ook bij Ierland. Het is een speciale sfeer die ook van je foto's afstraalt... Alsof ik een boek lees dat zich afspeelt in Ierland...
Sjoerd zei…
Je hebt gelijk, daar hoort regen en een stevige wind bij dat ruige land.
Jolande zei…
Als ik jouw verhalen zo lees doet het me af en toe ook wel aan hier denken, zeker dat stormachtige en die rotsen: heel mooi.
Geweldig mooi die ruige kust. Daar hoort ruig weer bij en een heerlijke pub om op te warmen.
Bertiebo zei…
Het ziet er fantastisch uit, ondanks of misschien wel juist dankzij het weer!
Judy zei…
Dat weer hoort toch ook wel een beetje bij Ierland. Prachtige foto's. En zo leuk, die gestapelde muurtjes, stenen zat. En het eten is ook niet mis.
miekequilt zei…
Ondanks het slechte weer zijn de foto’s prachtig. We krijgen echt een mooie indruk van het land. En dan dat eten na afloop…
In de weer zei…
Dat onstuimige hoort er ook bij en ondanks dat je bijna wegwaaide, zijn de foto’s zeer geslaagd.
Janny zei…
Jammer van de regen, maar de foto's zijn er niet minder mooi door!