Oude stenen en kleurige panden

Gisteren waren we van Ashford onderweg naar Waterford voor ons volgende B & B adres. Onderweg hebben we verschillende mooie plaatsen aangedaan. en de eerste was Kilkenny. Deze stad ligt in een bocht van de rivier de Nore en is allereerst een brouwersstad. Een paradijs voor de bierliefhebber want naast de besloten clubs telt de stad 80 officiële pubs waar het bier rijkelijk stroomt.

Op de foto Kilkenny Castle. Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd en kende sindsdien vele eigenaren. Het werd in 1967 aan de staat geschonken wegens de hoge onderhoudskosten.

Prachtige Franse tuinen omringen het kasteel.

Toen we het kasteel bekeken hadden zagen we weer zo'n leuk zaakje waar je koffie en thee met allerlei lekkers kan krijgen, zoet en hartig. Het is er altijd druk en de vrouwen die er werken rennen echt hun benen uit hun k... maar blijven vriendelijk. We hadden alletwee hetzelfde genomen, een super lekkere gevulde sandwich met van alles erbij.

En dit was de tafel die achter mij stond. We konden de verleiding niet weerstaan en na onze sandwich nam Mart die apple crumble muffin en ik een blueberry scone. Tot nu toe eten we voortreffelijk in Ierland.

We liepen de stad weer in en kwamen deze meisjes tegen in hun schoolkostuum. De rokken zo kort mogelijk natuurlijk, je bent tenslotte jong. Blote benen eronder en toen ik langsliep zag ik er het kippenvel opstaan.

Ik blijf het leuk vinden , die gekleurde panden dus zo nu en dan laat ik er een foto van zien

 We stapten weer in de auto en een halfuurtje verder zagen we deze prachtige brug met acht bogen vlak voor het kleine dorpje Inistioge. De brug staat over de rivier de Nore waar we vanuit Kilkenny langs waren gereden.

Een oude muur waarop de herfst zijn intrede al gedaan had.

De pub was nog gesloten, geeft niet, wij zijn geen bierdrinkers maar het uiterlijk van het pand konden we wel waarderen.

Vooral de combinatie met dat knalgeel wat om de hoek nog doorging.

De Saint Mary's Church aan het grote plein in het dorp is prachtig bewaard gebleven. Het is een kerk in
 vroeg-Engelse gotische stijl gebouwd in 1824, met daarin opgenomen de bouwwerken van de middeleeuwse Augustijner priorij, gesticht in 1210.

Grappig dat al die Ierse plaatsen hun eeuwenoude gebouwen moeiteloos combineren met felgekleurde huizen en winkelpanden.

Reacties

Emie zei…
Prachtig die wat ruige oude gebouwen in afwisseling met het levendige kleurrijke winkelgebied.Jullie komen vast ogen tekort.
Janny zei…
Ik geniet weer mee van je prachtige foto's!
Sjoerd zei…
Vooral die kleurige panden vind ik heerlijk om te zien. Natuurlijk ook de rest, vooral de kleding valt me op, het lijkt veel traditioneler.
miekequilt zei…
Je kijkt je ogen uit. Jullie zullen wel moe zijn 's avonds van alles.
Judy zei…
O ik geniet zo van je foto's! Ik wou dat ik er was, in Ierland.
Edward McDunn zei…
Mooi om te zien hoor, die gekleurde panden, zijn echt een lust voor het oog.
schrijfsels zei…
Ik zou best wel naar Ierland willen ...
Els04 zei…
Hoe mooi, hoe tof!
Jolande zei…
Heel mooi die afwisseling tussen oud en felgekleurd.
En nu heb ik zin in scones, geen idee hoe dat nou komt lol
Vera zei…
Schitterend!
Groet Vera
Bertiebo zei…
Ja heel erg leuk al die kleuren. En dan zo'n grijze kerk ernaast. Prachtig
Mevrouw W. zei…
Wat is het daar mooi! Als je reclame wil maken voor Ierland, dan ben je goed bezig: ik zou daar ook wel eens heen willen na het zien van je foto's.
Lies zei…
Wat een reis! Je haalt herinneringen boven!
Lie(f)s.
Ik val in herhaling, jaloersmakend!
Margriet zei…
Prachtig, Marthy. Ik geniet mee!
Elizabeth zei…
Leuke afwisseling van oude grauwe gebouwen en de fris gekleurde panden!