Doorgaan naar hoofdcontent

County Galway

Ons B & B adres was deze keer voor één nacht en aan de rand van Galway. Het is de jongerenhoofdstad van het westen met veel studenten, muzikanten en kunstenaars. We gingen er gisterochtend een kijkje nemen en kregen er al direct twee mooie murals te zien. Het meisje mocht ook op de foto, ze kleurde er mooi bij.

In de winkelstraten van de Ierse steden zijn dit soort beelden normaal. Alles is kleur.

Weer zo'n prachtige muurschildering, een grote deze keer. 

Ik zag veel van dit soort beschilderde straatkastjes voor internet, een vrolijk gezicht en veel leuker dan die sombere grijze dingen.

De rivier de Corrib stroomt van Lough Corrib door de stad Galway naar de Baai van Galway. Het is een van de kortste rivieren in Europa, vanaf Lough Corrib tot de baai is het maar zes kilometer. Ik fotografeerde de rivier met de Galway Cathedral op de achtergrond. We dronken koffie in de stad, ik kocht er een lekkere wollen muts en daarna hadden we het wel gezien. We gingen op weg naar het Connemara National park om een wandeling te maken.

Dat park was wel een eind rijden en we kregen honger dus onderweg stopten we in een plaatsje met een moeilijke naam, Oughterard. We liepen een klein tentje binnen en vroegen de eigenaar of we wat konden eten. 'Ik maak heerlijke verse pizza's' zei hij en dat leek ons wel wat. Terwijl we wachtten op ons eten nam Mart zijn eerste glas Guinness, hij drinkt nooit bier en hij vond het lekker, smaakte naar oud bruin bier zei hij wat je in Nederland nog weleens kan vinden.

De pizza was heerlijk met zo'n lekkere knapperige bodem. Ik at hem helemaal op wat ik zelden doe met een pizza. Ondertussen had ik  de vrolijke eigenaar gevraagd of er rond het dorp niet een leuke wandeling was en hij toverde een kaart met verschillende wandelingen te voorschijn. Hij gaf ons advies en wees ons waar te beginnen en met de belofte dat we na de wandeling ons dessert bij hem kwamen eten gingen we op pad.

Het was geen spectaculaire wandeling maar we hadden zon, een mooie omgeving en het was er heerlijk rustig. Hier kwam de Owenriff rivier die door het dorp stroomt uit in een zee engte.

Zo zie je veel huizen in Ierland, in deze stijl, groot en vaak in een mooie tint geschilderd. Grote tuinen er om heen, de welvaart straalt er vanaf.

En dan ook nog aan zo'n mooi landweg gelegen met prachtige oude bomen.

We hoorden hem in de verte al bulderen, wat een kabaal maakte de rivier hier. De zalm trekt in deze river stroomopwaarts maar wij hebben er jammer genoeg geen een gezien.

Hier aan het begin van het dorp stroomt de rivier al heel wat rustiger onder deze mooie brug door.
  In de restaurantje waar het nu veel drukker was met eters aten we ons dessert, warme chocoladebrownie met een bolletje vanilleijs. Met een tevreden gevoel reden we naar de B & B.

Reacties

Emie zei…
Mooi, dat groene landhuis. En heerlijk al die kleurige beschilderingen in de stad, ik hou er van!
Sjoerd zei…
ik krijg toch zo'n zin om ook eens naar Ierland te gaan.
In de weer zei…
Mooi altijd die oude bruggen.
Judy zei…
Heel leuk, al die gekleurde huizen!
miekequilt zei…
Geweldig Marthy, zomaar een verse pizza kunnen bestellen die dan ook nog eens heerlijk is. Tel daarbij de mooie natuur en al die spetterende kleuren. Ik had dit allemaal niet verwacht. Dacht dat het er vooral somber zou zijn.
Bertiebo zei…
Erg leuk, die foto met dat meisje!
Janny zei…
En alweer zo'n mooie dag, prachtige huizen, heerlijk eten, een leuke wandeling, het kan niet op, als mensen jouw blog lezen willen ze allemaal naar Ierland!
Jolande zei…
Ook alweer schitterende foto's van een prachtige omgeving.