Doorgaan naar hoofdcontent

Via de kustroute naar Blarney Castle

Via een prachtige kustroute, aangeraden door ons gastvrouw reden we gisteren naar de volgende B & B in de buurt van Cork. Prachtige landschappen gleden voorbij en we zijn dan ook verschillende keren gestopt om van het uitzicht te genieten,

Ik nam een foto van deze gebouwen, het bleek een oud 19e-eeuws mijncomplex te zijn. Hier werd, net als in andere delen van Ierland, koper gedolven. De funderingsmuren van de mijn boven de hoofdschacht, het machinehuis, een schoorsteen en fragmenten van een gebouw waarin de stoommachine stond zijn nog te zien. 

We vonden dat we in Ierland toch minsten één kasteel goed gezien moesten hebben en dat deden we in het plaatsje Blarney waar een gelijknamig kasteel staat. Deze muurschildering zagen we bij het binnenkomen van het stadje en geeft weer hoe het er in vroegere tijden rond het kasteel uitzag.

We moesten entree betalen om het kasteel en de tuinen te bezoeken (korting voor mensen boven de 60 jaar) maar dat vond ik niet erg, het kost tenslote geld om zo'n machtig gebouw in stand te houden.

En ook de tuinen die werkelijk prachtig en moeten onderhouden worden.

Van het kasteel in niet meer alles intact, alleen nog een woon- en vestingtoren maar we konden er wel in om het te bekijken.


Via nauwe wenteltrappen kwamen we telkens een verdieping hoger.

Dit was het uitzicht ergens halverwege, ik vond het al heel wat dat ik deze foto durfde te nemen.

Van binnenuit naar beneden genomen.

Hier staan we bovenop de toren achter de kantelen, overal stonden gelukkig goede stevige hekken dus ik voelde me tamelijk veilig.

En toen moest ik nog naar beneden maar als je niet verder kan kijken als die wenteltrap is dat eigenlijk best om te doen. Erg mooi om gezien te hebben maar ik denk dat ik het hierbij hou wat kastelen betreft. Misschien nog eens een fotootje van onderaf maar meer niet.

Reacties

En hebben jullie nog the Blarney stone gekust?😉
miekequilt zei…
Wat een prachtige foto’s. Ik geniet echt mee van alles wat jullie meemaken. En gelukkig hebben jullie nog steeds mooi weer, heerlijk.
Jolande zei…
Dat is weer een schitterende mural.
Dapper dat je naar op de toren bent geweest.
Emie zei…
Het ziet er ruig uit, de vervlogen tijden liggen als het ware nog om de hoek, heel indrukwekkend.
Janny zei…
Die smalle trappen zijn altijd eng om te beklimmen, maar boven heb je als beloning wel een prachtig uitzicht!
Marthy zei…
Nee Annelies, de stone hebben we niet gekust. Ten eerste leek het ons heel ongelukkig liggen daar half onder die steen en dat gelik aan zo'n steen waar duizenden anderen ons zijn voorgegaan, laat maar.
willy zei…
een interessant logje met knappe foto's Marthy

Fijne zondag
Wat een heerlijke reis. Hier en daar herken ik plekken, maar zie ook veel ander fraais. Je hebt goed oog voor je omgeving en legt het prachtig vast. Stoer hoor dat je de toren hebt beklommen. Ik kijk al weer uit naar een volgend bericht;)
Sjoerd zei…
schitterend dat kasteel, geconserveerd in deze staat kan het er weer even tegen.
Annelies zei…
Wat een prachtige indrukwekkende foto's.
Judy zei…
Geweldig allemaal!
bemar zei…
Mooi! Toch weer heel anders dan in Frankrijk hè...