Doorgaan naar hoofdcontent

Een kloek besluit

Sinds een paar weken loop ik donderdagsmorgens weer met mijn loopgroepje mee in Oudewater. Gezellig en na afloop drinken we altijd met een klein groepje even koffie in het centrum van de stad. Er waren gisteren niet veel lopers en uiteindelijk maar twee koffiedrinkers, Annet en ik. Wij komen meestal tegelijkertijd aanrijden op de parkeerplaats, Annet uit Utrecht en ik uit Stolwijk, wij wonen het verst weg, de rest van de lopers komt bijna allemaal uit Oudewater. Annet is 87 jaar en loopt nog als een kievit en ook zwemt ze nog iedere week, het is een flinkerd. 

Ik heb altijd veel gezwommen, zelfs nog 's morgens vroeg voordat ik ging werken maar de laatste jaren is er de klad in gekomen. Toen wij aan het eind van deze zomer tijdens onze fietstocht in de Middellandse Zee zwommen merkte ik hoe stijf ik was in mijn bovenrug, een vergeten onderdeel van mijn lijf tijdens mijn oefeningen. Daar moest verandering in komen vond ik en ik nam me voor om het zwemmen weer op te pakken. Daar kwam een operatie tussen maar toen ik gisteren met Annet aan de koffie zat en we het over het zwemmen hadden nam ik een kloek besluit, vandaag ga ik beginnen. 

En zo lag ik gistermiddag in het water van het overdekte bad in Bergambacht. Ik wist dat het moeilijk ging worden en dat klopte wel, ik haalde amper het eind van de eerste baan. Terug op mijn rug en de tweede baan ging iets beter. Ik had met mezelf afgesproken dat ik minstens een kwartier zou zwemmen, ik haalde met moeite 20 minuten. Doodop was ik dus hier is werk aan de winkel. Volgende week ga ik weer en koop ik een vijftien rittenkaart.

Reacties

Dapper Marthy! Succes!
Emie zei…
Dat is heel kloek!
Sjoerd zei…
Dat is lef hebben, denken en doen...
Jolande zei…
Hartstikke goed Marty.
Ik zwem graag en eigenlijk mijn hele leven al.
Toen we dit huis in Belgie kochten hebben we gelijk een zwembad laten plaatsen en nu in Capelas hebben we een natuurbad op kruipafstand.
Als ik een poos niet gezwommen heb bouw ik het op, niet in tijd, maar in baantjes.
Toen we Covid hadden gehad kostte het ook heel veel moeit en toen ben ik gewoon weer terug gegaan naar weinig baantjes en weer opgebouwd.
Ik denk niet dat ik dapper genoeg zal zijn om in januari weer te beginnen, maar ik kijk er wel erg naar uit.
Veel zwemplezier gewenst.
Petra1945 zei…
Wat een moed, wat een moed.

Zelf vind ik zwemmen best. Niet mijn favoriete tijdspassering, maar OK.
Alleen: dan moet je fietsen naar het zwembad, verkleden, chloorlucht weg-douchen, met nat haar weer naar huis fietsen. Voor 20 minuten zwemmen ben ik minstens 2½ uur onder de pannen. Nee dank je. Naar de fitness gaat sneller.
Dat je een kanjer bent, hoef ik eigenlijk niet te zeggen hè! Ik doe het lekker tòch.
Marthy, je bent een kanjer en een echte doorzetter.
Petje af voor jou👍💪
Janny zei…
Dapper van je hoor! Ik houd helemaal niet van zwemmen, ik denk dat ik het al zo'n 30 jaar niet gedaan heb.
Ik zwem graag, maar alleen ‘s zomers buiten
Mooi stoer initiatief! Zet em op!
Fijne feestdagen gewenst.
Judy zei…
Wat heerlijk, Marthy, dat je dit kunt doen! Ik doe mijn oefeningen op mijn manier elke dag en zo komen we er wel.
Bertiebo zei…
Wat goed zeg! Ik ben een beetje jaloers want ik zou heel graag willen zwemmen. Het zou goed voor me zijn. Helaas: ik ben allergisch voor chloor en niet zo'n beetje ook.
In de weer zei…
Een kloek en moedig besluit !
Lies zei…
Een serieus besluit! 's Morgens wellicht ietsje stijver opgestaan, maar volgende week ben je ook dat vergeten!
Lie(f)s.
Jan uit Perth zei…
Hi Marthy, ik verblijf elke dag 1 uur lang in ons buitenbad, waar het water momenteel 32 graden is! Ik doe dan 2.000 Aqua-steps, vanuit dezelfde overtuiging als jij. En 's morgens een uurtje op de E-bike, want wandelen is zo niet mijn ding. Lieve groet uit Perth!
miekequilt zei…
Wat een wilskracht heb jij toch. Ik vind zwemmen heerlijk en was de hele vakantie wel in een zwembad te vinden.
Ik verwacht dat je de tweede keer al wat beter door het water gaat. Je bent echt een kanjer!
KnutzEls zei…
Stoere beslissing. Doe ik niet na.
bemar zei…
Succes daarmee. Ik had ook lang niet gezwommen, toen ik afgelopen zomer met de kleindochters ging en dat merk je inderdaad! Fijne kerstdagen met je gezin!
Een mooi besluit, en zoals ik je ken, ook behalve een 'goed voornemen voor het nieuwe jaar' ook een besluit dat uitgevoerd zal worden. Veel succes!!!

Karin een ik zijn volop bezig met de kalkoen, de veenbessen, kroketjes, etc etc. Het wordt een gezellige avond met mijn familie, en morgen bij Karins broer in Brussel/Halle een fijne dag met cadeautjes en ook een Belgisch bourgondisch maal ;-)

Groetjes uit Gent,
Karin en Michiel
Marthy zei…
Hier staan twee pavlova's, die later heerlijk gevuld gaan worden, in de oven. Geniet van de warmte van familie en van de ongetwijfeld lekkere Bourgondische maaltijden.