Doorgaan naar hoofdcontent

Samen koken en eten


Het was weer een heel gezellig samenzijn met ons gezin gisteren waarbij allerlei lekker eten op tafel kwam. Wij houden allemaal van koken en van het opeten. Luuk van elf jaar maakt bijvoorbeeld een voortreffelijke gratin dauphinois.

Bas had in een klein rookoventje zalm gerookt waar Floor hier mee rond gaat. Er ligt niet veel meer op de plank want de hapjes vlogen er vanaf, de zalm was heerlijk met die rooksmaak.

Bas had zich over het vlees ontfermd, twee gevulde rollades die voortreffelijk gebraden waren. De traybake met pompoen uit onze eigen moestuin aardappeltjes had ik gemaakt Jammer dat ik ben vergeten foto's te maken van de twee verschillende pavlova's, eentje gevuld met chocolademousse speciaal voor de kleinkinderen en de ander met fruit. 

Tussen twee gangen door hebben we via een beeldverbindingar Spaans kontakt gehad met kleinzoon Thijs in Ecuador. Hij werkt daar voor een hulporganisatie en leert er Spaans. Heel leuk, hij geeft gymnastiek en voetballes aan negenjarigen op een lagere school in een achterstandswijk van Quito. Hij is in huis bij een gastgezin waar zijn moeder 25 jaar geleden ook verbleef, alleen zijn zij van een generatie jonger. Deze mensen zijn altijd vrienden gebleven. Thijs is al even in Ecuador, volgende week gaat hij naar een ander project. Het was goed om hem even te zien en je merkt aan hem dat hij het geweldig naar zijn zin heeft.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat is dat toch mooi als jonge mensen zoiets doen, geweldig van Thijs. De traybake (ik kende de term niet) ziet er ook heerlijk uit. En wat een leuke foto van je dochter.
Emie zei…
Complimenten voor de hele familie, zowel wat het koken betreft als de inzet voor anderen. Het zijn de parels aan je ketting van herinneringen!
Sjoerd zei…
Eten verbroedert zeggen ze toch... Ziet er allemaal goed uit.
Judy zei…
Wat leuk dat ieder een bijdrage levert. Zo deden we dat bij mijn ouders toen ze er nog waren, en nu doe ik het met mijn zoon. Ik zorgde voor het toetje.
Edward McDunn zei…
Wat leuk dat iedereen een bijdrage levert, én gezellig natuurlijk.
Janny zei…
Fijn hè, als iedereen wat maakt, zo deden wij het ook. Het ziet er allemaal heerlijk uit.
Lies zei…
Mmm...!
En leve de techniek hé, om iemand zó ver te bereiken!
Lie(f)s.
Geweldig om dat samen zo te doen!!! Klinkt in ieder geval erg lekker lekker allemaal! En wat bijzonder en mooi dat je kleinzoon het daar goed naar z'n zin heeft! En natuurlijk fijn dat jullie elkaar zo toch nog even konden zien en spreken.
miekequilt zei…
Wat heerlijk toch om zo gezellig samen te zijn. Lekker eten en vast ook een lekker drankje erbij, een fijn kerstfeest!
In de weer zei…
Wat geweldig dat kleinzoon Thijs er toch nog even bij kon zijn.
Mooi hoe hij daar bezig is, prachtig werk.
KnutzEls zei…
Heerlijk toch met elkaar.
Jolande zei…
Dat klinkt als een hele fijne dag.
Geweldig wat je kleinzoon doet en wat boffen we toch met de moderne technieken waardoor contact houden nu een stuk makkelijker is.