Doorgaan naar hoofdcontent

Linschotenloop

Met wat mensen van de loopgroep hadden we afgesproken om aan de Linschotenloop mee te doen, we zouden de 10 km lopen. Om half negen zouden we vanaf het parkeerterrein bij de voetbalvelden in Oudewater met een paar auto's naar Linschoten rijden. We waren ruim op tijd maar zagen niemand verschijnen. Ruim na half negen besloten we om toch naar Linschoten te rijden en dan maar op eigen houtje te gaan lopen. 

In Linschoten was het verdacht rustig, we konden ook al zo makkelijk parkeren. Bij de inschrijfpost kwam een groepje mensen naar buiten lopen waaronder een van mijn wandelmaatjes en zij vertelde dat de wandeltocht was afgelast wegens de gladheid maar dat zij met dat groepje toch gingen lopen. Wij sloten ons bij hen aan, daarna nog twee mensen en met tien personen hebben we de tocht uitgelopen.

Op sommige plekken was het glad, de tocht was terecht afgelast maar wij hebben geen problemen gehad. Mart en ik en ook mijn wandelmaatje liepen met stokken en dat scheelt een stuk. En verder was het genieten daar langs de Lange Linschoten met zijn prachtige boerderijen gelegen in een winters landschap.

Ik heb weinig foto's gemaakt, had al mijn aandacht nodig bij het lopen maar dit plaatje met de groep op een kwakel (bruggetje) moest even.

We besloten met zijn allen dat we wel koffie met wat lekkers hadden verdiend en gelukkig was het 'Wapen van Linschoten' open. Er werd wat geniffeld over de enorme schalen waarop de appelgebakjes werden opgediend maar ze smaakten heerlijk.

We hadden een leuke ochtend. Gewandeld en daarna koffie gedronken met een leuk gezelschap en ook nog eens gezond bezig geweest. In het restaurant hoorden we dat de hardloopwedstrijden waaronder een halve marathon na meermaals strooien 's middags toch door konden gaan. Gelukkig, want daar komen ontzettend veel mensen op af.

Reacties

Judy zei…
Dat is wel fijn, dat jullie met dit groepje de wandeling toch konden doen. Stokken zijn wel erg handig.
Mooie wandeltocht en gelukkig niemand van het wandelclubje die een schuiver heeft gemaakt! In die grote ‘taartkom’ had een dampende erwtensoep trouwens niet misstaan!
Fijn voor jullie, dat de wandeling toch gelopen kon worden. En gezellig met zo'n ploegje!
miekequilt zei…
Een heerlijke wandeling. Goed dat jullie je wandelstokken meehadden. Hier was het vandaag spiegelglad. Hopelijk is het morgen allemaal achter de rug.
Jolande zei…
Dapper hoor van jullie.
Ze houden daar vast niet van kruimels op de tafel :-)
Lies zei…
Toch fijn dat het voor jullie kon. Zoet en koffie na was meet dan verdiend!
Lie(f)s.
@Hier momenteel spekglad, tientallen ongevallen, ook in de stad.
Sjoerd zei…
Het was inderdaad mooi wandelweer. Ik heb diverse mensen voorbij zien komen terwijl ik bij mijn dochter aan het werk was in Houthem
Janny zei…
Fijn dat het niet te glad was, vanaf morgen is de vorst voorlopig weer voorbij.
In de weer zei…
Koffie met zo’n lekker gebak gaat er wel in na zo’n tocht.
Dik verdiend, knap weer hoor !
Emie zei…
Ja, als je met stokken loopt en handschoenen aan hebt, wordt fotograferen een hele uitdaging. Maar jullie (en wij maar wel wat korter) hebben lekker gelopen en dat is heel wat waard.