Doorgaan naar hoofdcontent

In de aanloop naar Kerst

Zoals ieder jaar worden er in ons dorp kerstfeestelijkheden georganiseerd in de laatste week voor kerst. Zo was er een verlichte trekkersoptocht van de boeren, niet bedoeld als protest maar als warme kerstgroet in koude donkere dagen. Foto's heb ik er niet van maar leuk was het.

Verder kwamen net als de afgelopen jaren de kinderen van de christelijke basisschool liedjes zingen op het plein voor ons appartementencomplex. Ze doen dat voor de ouderen natuurlijk en ik vergeet dan maar even dat ik daar ook bij hoor. Ik kende alle liedjes en heb lekker mee staan te zingen.

En dan deed de openbare school nog mee aan de Sophialichtjestocht om geld op te halen voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. Ook die optocht konden we vanaf het balkon bekijken en we hebben gezwaaid naar kleindochter Saar. Je voelt je op die hoge plek soms net Hare Majesteit die staat te wuiven. We kregen nog een leuke foto van Saar toegestuurd en hebben een donatie gedaan voor dit belangrijke doel.

Reacties

Judy zei…
Ik zie je wuiven met een zo'n koninklijke wuif! :) Leuk om te zien allemaal. Fijne Kerstdagen gewenst!
Anoniem zei…
Wat mooi dat de scholen dat doen voor de oudjes ;-) en de verlichte trekkeroptocht is bij ons in Gouda ook door de straat gekomen, een warme groet was dat.
Fijne dagen!
Lies
Jolande zei…
Wat leuk dat je dat vanaf je balkon kon bekijken.
Sowieso leuk dat soort dingen, geeft toch een fijne sfeer.
In de weer zei…
Leuk staat het Saar, die lichtjeskroon op haar hoofd !
Edward McDunn zei…
Leu hoor, vooral Saar met die mooie lichtjeskrans.
Bertiebo zei…
Ah die Saar. Zo leuk met die lichtjes
Lies zei…
Licht wens ik je, in 't donker,
en warmte, in de kou...
Lie(f)s.
bemar zei…
Leuk om je even als een hoogheid te voelen! Leuk om in zo'n dorp te wonen rond deze dagen! Fijne feestdagen van ons uit Ridderkerk!