Doorgaan naar hoofdcontent

Waterford Walls

Nergens zagen we zoveel muurschilderingen als in de stad Waterford, er zijn er hier op mijn blog al diversen gepasseerd. De mural hierboven was naast een prachtige afbeelding gemaakt van een oude man, op dit blogbericht te zien met verderop nog een hele mooie. Ik heb eens wat zitten speuren op internet en het blijkt dat er in de stad zelfs een speciaal project in het leven is geroepen voor straatkunst.

Dit las ik: 'Waterford Walls is het geesteskind van oprichter Edel Tobin. Het project werd aanvankelijk gestart als een middel om vernieuwing te brengen in achterstandswijken van de stad. Oorspronkelijk opgericht als een pop-up tuin op een braakliggend terrein, groeide het project vervolgens uit tot een klein lokaal straatkunstfestival. In de vijf jaar daarna is het festival exponentieel gegroeid en heeft het nu internationale bekendheid en meer dan 160 kunstenaars uitgenodigd.'

Hier kan je wat meer lezen over het project, er zijn zelfs rondleidingen met een gids. Niet wetende dat er zoveel murals zouden zijn in deze stad heb ik er ongemerkt toch veel op de foto genomen dus binnenkort volgen er meer. 

Reacties

Sjoerd zei…
Een goede bekende van mij heeft er ook een grote mural neergezet, Yasja Ligtelijn. Als je in het verhaal zoekt op Yasja kom je haar tegen. Waterford en Heerlen hebben kunstenaars uit gewisseld. Zo zijn er in Heerlen kunstenaars uit Waterford bezig geweest
Marthy zei…
Wat leuk Sjoerd, twee steden die prachtige murals hebben en zelfs kunstenaars uitwisselen.
Jolande zei…
Ik hou van murals, dit vind ik ook een hele mooie.
miekequilt zei…
Wat een mooie murals. Het is een mooi land, je hebt ons mooie dingen laten zien.
Fijn weekend!
KnutzEls zei…
Alleen al om dit soort projecten zou je naar Ierland gaan. Mooie muren.
Lies zei…
Laat komen, dat kunstig moois!
Lie(f)s.
Emie zei…
Fantastisch zijn deze muurschilderingen weer. Ik word er altijd vrolijk van en ik ben blij met deze ontwikkeling van straatkunst.
In de weer zei…
Zó mooi en erg leuk die uitwisseling van kunstenaars !