Spitskoolsalade 2 pers.
Een halve spitskool fijn gesneden
1 kleine rood ui
1 appel
2 handjes rozijnen
Allerkleinste blikje perziken
Gerookte kip
Bereiding
Rozijnen laten wellen en apart zetten.
Perzik en de appel in kleine stukjes snijden, ui fijn snijden
Sausje maken naar eigen smaak. Mijn versie is: wat mayonaise en crème fraiche samen met wat olie mengen, scheutje worcestershire sauce, peper en zout, kerriepoeder naar smaak en ik doe er vaak nog wat persillade bij en een beetje sap van de perzikschijfjes
De stukjes perzik en appel, de ui en de inmiddels gewelde rozijnen mengen met de spitskool en daarbovenop gaat de gerookte kip die je in dunne schijfjes gesneden hebt.
De andere helft van de spitkool wikkel ik stevig in huishoudfolie en die gebruik een paar dagen later in een wokgerecht. Je eet dan twee keer voor betrekkelijk weinig geld en toch heel gezond.
Reacties
Lie(f)s.