Doorgaan naar hoofdcontent

Naar de overkant

Wat een prachtig weekend hebben we gehad wat het weer betreft, een gelukkie zo laat in september. Wij hebben ervan genoten, vooral zaterdag op de fiets door de Krimpener- en Alblasserwaard. Hier zijn we nog net in Stolwijk, in buurtschap Benedenkerk.

Mooie huizen genoeg hier, grote en kleine. Ik val altijd voor de kleintjes.

Door het Loetbos zijn we naar Krimpen aan de Lek gereden waar we hier de veerstoep achter ons laten en naar de overkant, de Alblasserwaard varen.

Vanaf het water een kijkje op Ridderkerk.

Aan de overkant ligt Kinderdijk, bekend om zijn molens, Werelderfgoed. Wij hebben wel trek in een broodje maar als we bij deze gelegenheid aan komen fietsen wordt er aan de Lek net een boot gelost vol met Japanse toeristen. Te druk voor ons en we keren om want net hiervoor had ik onder aan de dijk iets veel leukers gezien.

Hoe leuk is dit! Een kleine uitspanning bij een speeltuin, gerund door vrijwilligers. Lekkere koffie, een heerlijke tosti ham kaas en een brandschoon toilet. Hier zijn wij helemaal tevreden mee.

En dan die molens van Kinderdijk. Er staan er negentien en we fietsten er langs. De zon stond ongunstig om er meerdere tegelijk op de foto te nemen, dan zou ik er 's morgens vroeg moeten zijn.

Maar mooi zijn ze en ze staan in een prachtig landschap. Er lopen veel toeristen maar alleen in het begin en die laat je op de fiets al snel achter je.

Nog eentje en dan gaan we verder. Via Meerkerk komen we weer aan de Lekdijk en we hadden bij Bergstoep weer over kunnen varen maar we besluiten om nog even langer te genieten van het mooie weer en fietsen over de dijk door naar Schoonhoven. Daar treffen we bij de pont grote drukte aan, auto's staan zelfs op de dijk te wachten om over te kunnen varen. Er wordt gevaren met twee boten en de fietsers gaan er maar net aan op.

In Schoonhoven drinken we nog wat op een terrasje in de binnenstad en fietsen door onze eigen waard weer naar huis. Wat een heerlijke dag.

Reacties

Sjoerd zei…
Dat ziet er op als een hele mooie afsluiting van de zomer en een mooie start van de herfst.
KnutzEls zei…
Dicht bij huis is ook veel moois te vinden..
In de weer zei…
Prachtig Marthy en dat is een van de plekken die wij aan “onze” Fransen lieten zien.
Yova zei…
Leuke plekken ben je daar geweest. Kinderdijk zijn wij nooit geweest. Je ziet daar veel molen. IK vind ze wel mooi om te zien. Leuke foto's uit deze buurt. Waterkanten is zeker rust gevend om te zien. Fijne dag.
Judy zei…
Mooie tocht! En goed dat jullie de Japanners konden ontwijken, die plek met vrijwilligers ziet er heel goed uit!