Doorgaan naar hoofdcontent

Zeven vrouwen en een man

Wij waren afgelopen week in het zuiden van de Ardèche onder Les Vans met acht personen in een groot vakantiehuis van vrienden van de organisator. Zij komt al jaren op die plek en het leek haar een leuk idee om daar mensen uit te nodigen voor een week fotograferen en dan specifiek met het toestel waarmee ik fotografeer, de Sony RX10 IV. Een vriendin van haar die erg veel van dit toestel weet ging mee om ons zo nodig advies te geven. 

Nou, ik kan nog wel wat leren over de bediening van mijn toestel en ik schreef me in en Mart ging mee om daar te fietsen. Van dat laatste kwam niet veel want hij vond de uitjes die wij met de zeven vrouwen maakten ook leuk. Hij is als enige jongen met zeven zussen opgegroeid, gewend is hij dus aan zo'n club vrouwen.

Zondag liepen we rond in de directe omgeving en maakten wat natuurfoto's.

Ik kreeg al direct veel tips die ik later allemaal in een boekje noteerde. Nodig want ik heb een geheugen als een zeef. Dit is trouwens de bloem van de Perzische Slaapboom die ergens in een tuin vol met deze bloemen stond.

Het huis stond boven de rivier de Chassezac, een half uurtje lopen of tien minuten met de auto. Heerlijk schoon, fris water van een goede temperatuur.

Er wordt veel gekanood in deze rivier. 

En de steile wanden nodigden uit voor nog een andere sport.

Aan het eind van onze wandeling kwamen door een dorpje met een mooie kerk. Op iedere hoek van de kerk een torentje met kantelen, heel apaprt.

Een oude deur, ik kan het niet laten om ze op de foto te zetten. Jullie krijgen er nog meer te zien.

Van deze bouwval valt niet veel meer te maken. De klimop tiert er weeldig.

Nadat we bij dit meertje wat uitgerust hadden ging het weer op huis aan, genoeg gedaan voor vandaag. 

Helaas kon ik niets met mijn genomen foto's, er was daar in dat huis geen goed werkend internet en zelfs het telefoon verkeer was soms behoorlijk problematisch. Maar ik vond het niet erg. De hele dag mensen om je heen, veel gedaan, leuke gesprekken gevoerd, dat vond ik op dat moment veel belangrijker.



Reacties

Wat ontzettend leuk, Marthy. Kijken of ik nog wat van jou kan leren, want ons toestel blijft geheimen hebben!
KnutzEls zei…
Dat klinkt leuk. Ben benieuwd.
Bertiebo zei…
Leuk zeg, wat zal je genoten hebben!!
Judy zei…
Wat geweldig, Marthy! Een mooie serie foto's laat je zien!
In de weer zei…
Wat leuk Marthy, daar zul je heel wat hebben opgestoken en goed dat je het noteerde. Ga je nog veel plezier van hebben en wij ook, verheug me al op prachtige foto’s.
Emie zei…
Ik heb je gemist hoor, de afgelopen week. Maar ik snap goed dat het soms gewoonweg niet lukt zeker niet als je in een groot gezelschap verkeert en het internet hapert.
Wat een heerlijke week hebben jullie gehad. Groot gelijk dat je niets anders deed dan genieten. En dat mogen wij nu doen, verheug mij op meer van deze week!
Ger zei…
Dat was een leuke en leerzame week zo te lezen en te zien aan je mooie foto’s.
Yova zei…
Prachtig omgeving foto's heb je gemaakt./ Ziet goed uit. Steil wanden lijkt mij niks. Brrr... Als hun actief doet lijkt wel makkelijker voor der. Leerzaam om te lezen. Fijne week.
Janny zei…
Wat leuk, samen zijn in een prachtige omgeving en dan nog wat leren ook!
Mooie week achter de rug, zo te lezen.
Jammer van het internet, niet zozeer om te bloggen als wel om de foto’s goed en in het groot te kunnen bekijken en wellicht ook nog adviezen erover te krijgen?
Wat leuk! En stiekem is dat toch eigenlijk fantastisch: even vrij van de online wereld.
willy zei…
wat een knappe reeks Marthy

prettige dag
Oh nee, daar heb je geen internet voor nodig, bedenk ik me opeens. Ach, lekker rustig zo zonder internet!
Lies zei…
Héérlijke tijd, en veel geleerd!
Lie(f)s.
Sjoerd zei…
Je foto's waren in ieder geval al mooi, er staat ons dus nog veel moois te wachten.
miekequilt zei…
Wat een leuke week. Ik weet dat je in een week heel veel kunt leren, en dat zal bij jullie ook zo zijn. Hopelijk laat je ons nog meer mooie plaatjes zien.
Elizabeth zei…
Zoiets is wel aan je besteed! Och, dat internet kan later altijd nog wel, het gezelschap was tijdelijk.
Mooie foto's laat je zien!
Anoniem zei…
Wat een plaatje de eerste foto. Poster van maken.
Suzanne