Doorgaan naar hoofdcontent

Sprookjesbos

We maakten een wandeling in het Bois de Païolive, een kalkplateau met rotspartijen en bossen waarin veel zomereiken en steeneiken voorkomen. Het gebied ziet er soms buitenaards uit. De rotsen en kleuren zijn sprookjesachtig. Erosie is de oorzaak van de buitenissige vormen van de diverse rotsformaties.

Je wandelt tussen waanzinnig gevormde rotsen die overal lijken te zijn neergesmeten. Het landschap is ruw, maar heeft toch niet zo heel veel hoogteverschillen. Wij liepen een wandeling van 4 kilometer maar deden er meer dan twee uur over. Dat kwam door het ongelijke terrein en zeven fotografen.

Bij elke nieuwe wending in het pad word je weer verrast. Prachtig zijn de vergezichten op de gorges du Chassezac.

En dan gaan al die fotografen los, we bleven knippen om dat prachtige gezicht op de rivier op een zo goed mogelijke manier vast te leggen.

Je kunt beter geen hoogtevrees hebben, ik bleef in ieder geval bij de randen vandaan.

Even snel een foto en dan weer een paar stappen terug.

Bemoste stenen, vreemde, mysterieuze rotsformaties en een feeërieke sfeer tussen honderden eikenbomen, echt een sprookjesbos.


Het gebied is meer dan 16 vierkante km en ligt zuid-oostelijk van Les Vans, boven de Chassezac, een zijrivier van de rivier de Ardèche. Er zijn verschillende kleuren wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes.

Dit oude bos ligt in een beschermd gebied en is rijk aan planten en diersoorten.

Ik had deze wandeling niet zonder hulp kunnen maken. Mart trok me vaak omhoog en steunde me als ik een grote stap naar beneden moest doen. Iedereen was blij toen we bij de parkeerplaats waren, het was een pittige wandeling en bovendien was het ook nog eens erg warm.

Reacties

Yova zei…
Daar hebben veel gebergte te zien. Heel hoog stonden jullie. IK heb namelijk hoogte vrees. Daar is zeker mooi. Hoe kunnen jij erop klimmen of zo? Best wel ervaring om te doen. Hele klus om te doen. Leuke foto's om laten zien. Fijne dag gewenst.
Sjoerd zei…
De foto's geven het verhaal mooi weer. Lijkt me op deze manier heel fijn om te doen.
Bertiebo zei…
Wat goed van jou!!! En de !fraaie fotos zijn je beloning!
In de weer zei…
Goed dat Mart erbij was, waardoor het voor jou ook mogelijk was om de wandeling te volbrengen.
Prachtig zijn de foto’s !
Judy zei…
Prachtige foto's! Ja, zeven fotografen dat houdt wel op. :)
Emie zei…
Die laatste foto geeft al aardig weer hoe ongelijk het pad was. Goed van je hoor. En mooie foto's als beloning.
Inderdaad prachtig daar. Mooi weergegeven hoe dat gaat met zo'n groep fotografen. En de laatste vind ik de leukste, een mooie herinnering voor jullie lijkt mij.
Inderdaad prachtige foto`s en wat een wandeling zeg, goed van je met Mart!! Ik heb ook hoogtevrees, bij het zien van jouw foto`s maak ik me al bezorgd of iedereen niet te dicht bij de rand staat! Maar alles is goed gegaan.
Ton zei…
Hoi Marthy, Dat was een heerlijk weekje zo te zien en voor de bloglezers het wachten meer dan waard om er uitgesteld alsnog van te genieten. Met groetenTon
miekequilt zei…
Wat fijn dat Mart mee was. Waren de dames allemaal Nederlands ? Of was het een Frans onderonsje ?
Vera zei…
Wat een schitterend gebied. Deze gaat op.mijn lijstje
Groet Vera
willy zei…
Allesbehalve een gemakkelijk wandeling

Bijzonder mooie foto's Marthy

Prettige dag
Janny zei…
Wat een prachtige omgeving, lijkt inderdaad een sprookjesbos. Fijn dat Mart je af en toe kon helpen.
Inderdaad, wat een mooie fotogenieke omgeving! Kreeg je trouwens tijdens zulke uitjes ook nog uitleg hoe je de mooiste/beste foto’s kon maken?
Marthy zei…
Het waren allemaal Nederlandse dames Mieke en we kregen veel uitleg en tips hoe je bepaalde foto's het beste kan maken, Annelies. Niet alleen technisch maar ook qua compositie.
Lies zei…
Hemels mooi, dat wel, en dan nog met gelijkgestemde zielen... 'k Zou geen held zijn...
Lie(f)s.
Moeilijke ondergrond, maar wat een feest om daar te mogen fotograferen!