En wat doen we met de kerstboom

Voordat we gisteren naar de verjaardagspartij in Scheveningen vertrokken ben ik samen met Luuk eerste onze en hun kerstboom gaan wegbrengen. Ieder jaar organiseert onze gemeente een kerstbomenactie. We konden de bomen inleveren op het grote parkeerterrein bij de voetbalvereniging waar een container stond met een gemeentewerker.


Voor iedere boom wordt dan vijftig eurocent uitbetaald, Luuk nam ze trots in ontvangst. Er waren grotere jongens die wel veertig bomen hadden verzameld en met behulp van de aanhanger van hun vaders de kerstbomen kwamen lossen. Toen onze kinderen klein waren verzamelden ze ook kerstbomen om in te leveren. Daar werd een grote hoop van gemaakt die dan in de fik ging. Het halve dorp liep uit, de brandweer was erbij en het was feest. In verband met de luchtvervuiling wordt dat niet meer gedaan. Prima, maar wel jammer want ik weet nu nog hoe spannend de kinderen dat vonden.Reacties

Onliemie zei…
Geweldig die gocart (schrijf je dat nu met of zonder "t"?) van Luuk. Hoe stoer dat ie daar mee rijdt! Zo leuk!
KnutzEls zei…
Wat een mooi initiatief. En zo stoer die kleinzoon met zijn tractor. Wel jammer dat er geen fikkie meer gestookt wordt. Al dat vuurwerk geeft toch ook veronreiniging
Marthy zei…
Tsja Els, bij al die verontreiniging van het vuurwerk had zo'n fikkie er ook nog wel bij gekund. Maar de gemeente moet natuurlijk het goede voorbeeld geven en ik begrijp dat ook wel.
Marthy zei…
Nooit van gocart gehoord, bij ons heet dat ding 'grote skelter'. Je begrijpt wel dit hij zich super stoer vindt op die skelter, hij zit helemaal te glimmen.
Inge zei…
Mooi 1 € voor Luuk's spaarpot!
Marthy zei…
Zo, en daar was hij maar wat blij mee.
Jeanne zei…
Ik zie die Luuk over een paar jaar al sjouwen met een hele aanhanger vol bomen! Zoals dat joch geniet, enig!
Marthy zei…
Haha, Jeanne, ik heb hem beloofd dat ik hem volgend jaar zal helpen er een paar meer op te halen.
Elizabeth zei…
O, dat is toch zo leuk! Zo'n 15 jaar geleden deden onze jongens dat ook. Een sport om er zoveel mogelijk te hebben. Ze werden bij ons binnen de poort verzameld, en op een keer werd er een boom gepikt. Oh, wat waren ze kwaad en ze gingen erachter aan... Het vriendje van onze zoon was 's avonds zò ontzettend moe dat hij met z'n hoofd in een bord spaghetti viel ...
Wat hebben we gelachen!
Sjoerd zei…
Goh, ik zou vroeger best zo'n vervoermiddel gehad willen hebben. Superrrr...
Marthy zei…
Leuk, Elizabeth. Neef Sebas in Scheveningen (waar ze niet zo'n actie hebben) kreeg ook al interesse. Ik zie die twee jongens over een paar jaar al hier door Stolwijk struinen op zoek naar kerstbomen.
Marthy zei…
Dat kan ik me voorstellen, Sjoerd. Het is toch een beetje een jongensdroom, die skelter.
Ageeth Mooij zei…
Ik vind het zo'n mooi kereltje en zijn gezicht is zo goed te lezen.
Hier doen ze dat ook, de kerstbomen inzamelen en ze kunnen er een kaartje voor het zwembad mee verdienen. Onze jongens deden dat 'vroeger' ook.
Lida zei…
Haha, hij doet het met overgave. Echt een man met een missie. Zo leuk!
Wat een heerlijk ventje. Leuk om te zien hoe serieus hij z'n baantje neemt.
miekequilt zei…
Toch jammer dat er geen fikkie van gestookt wordt. Dat was toch altijd superleuk. Maar ja, voor je kleinzoon maakt het vast niet uit, die heeft weer een euro in de knip.
Onliemie zei…
Voilà Marthy! Weer een Belgisch woord er bij! :-)
Vlimbouter zei…
Hier worden er geen kerstbomen ingezameld. Geen nood. Als hij afgetuigd is, zullen we hem verhakselen en dan kan ik het hakselhout uitstrooien tussen de hortensia's.
Marthy zei…
Wat goed vn jou opgemerkt, Ageeth. Ik zeg altijd dat hij zo'n 'open' gezichtje heeft. Zijn vader had dat ook toen hij die leeftijd had.
Marthy zei…
Ook een goed idee, Jeanette.
Marthy zei…
Nou, ik denk dat hij een goede fik ook wel heel leuk gevonden had, Mieke.
Marthy zei…
Ook prima, Lut. Manlief wil een hakselaar aanschaffen voor Frankrijk maar ik vind die dingen zo'n herrie maken.
Marthy zei…
Kinderen van deze leeftijd vinden dit soort dingen prachtig om te doen, Lida.
Marthy zei…
Hij sjouwde de kerstboom wel even voor oma, Alet, deed het zo serieus.