Ergenis

Natuurlijk, mijn ietswat reuma handen mogen de maatstaf niet zijn maar ik neem toch aan dat ook jullie weleens moeite zullen hebben met het openmaken van verpakkingen. De doppen van dit pak melk zijn redelijk groot, die krijg ik zelfs, met wat moeite, open. Maar er zijn ook van die venijnige kleine doppen op bepaalde pakken die met geen mogelijkheid open te krijgen zijn. Zelfs de man heeft daar dan moeite mee en ik kan je verzekeren dat die na een leven lang met gereedschap gewerkt te hebben hele sterke handen heeft. Ik vraag me dan altijd af hoe oudere mensen die pakken moeten open krijgen.

Ik vroeg bij Wim in de fietsenzaak of hij ook problemen had met verpakkingen. Hij kwam direct met twee voorbeelden. Het bovenste artikel had hij net met veel moeite open gekregen, was het te lijf gegaan met een schaar maar daarna kwam er nog veel scheurwerk aan te pas. En de remblokjes hieronder zitten zo stevig en plat ingeseald dat hij daar met een stanleymes aan het werk moet. Van tijd tot tijd  komen hier spullen in huis die in plastic gegoten verpakt worden en zich alleen maar met een kettingzaag laten openen. Ergelijk! Fabrikanten zouden verplicht moeten worden om hier iets aan te doen. 
Reacties

 1. Oh, hoe herkenbaar. Ik heb ongeveer jouw handen en klaag regelmatig steen en been over dat krimpfolie, wie dat heeft uitgevonden...
  Ik,heb voor de melkpakken een handig hulpmiddeltje dat ik er op kan zetten en dan draai ik het zo open. Anders lukt het me van geen kanten en altijd vragen is ook niet wat we willen
  Groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook maar eens op zoek naar zo'n hulpmiddeltje voor de doppen van pakken, Manon. Ik heb wel wat voor schroefdoppen van potten.

   Verwijderen
 2. Ja, dat zijn de kleine ergernissen van het leven. Wel een troost, dat anderen er ook last van hebben en het dus niet persé aan jouw handen ligt. Wat het doel van die stevige verpakkingen is? Daar moet toch maar eens naar gekeken worden door..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben om ecologiscche redenen glazen melkflessen met een gewoon ijzeren dopje zoals bij een bierflesje. Die wip je er zo af. Moeite heb ik met draaidekseltjes van bvb confituurpotjes maar ook daar is een mouw aan te passen. De dingen die jij bedoelt zijn ergerlijk...om dan nog maar te zwijgen van al die overbodige plastiek. Dat ook daar maar eens snel verandering in zou komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk zijn die ingesealde verpakkingen het meest ergelijk en men gebruikt er inderdaad veel plastik voor. Grrr.....

   Verwijderen
 4. Je bent zeker niet de enige! Het was afgelopen maandag ook een item in een Duitsconsumentenprogramma. Ik heb een speciaal apparaatje, maar dannog.... Grrrr#*-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit voor veel mensen een grote ergenis is, Els. Zelfs mensen met hele sterke handen krijgen sommige van die verpakkingen niet open.

   Verwijderen
 5. Dat ik mezelf nog niet in mijn rug gesneden heb met het openmaken van ergerlijke verpakkingen is me een raadsel. Ik zeg altijd in mezelf: ik wil 't, ik wil 't, ik wil 't! maar dat is niet de garantie dat het lukt. Doet met denken aan de blauwe tas van de postbank vroeger. Daar stond ik witte letters: "Grrrr" op. Dat dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook altijd bang om me in de handen te snijden als ik weer met zo'n verpakking bezig ben. Meestentijds laat ik het toch maar aan Mart over.

   Verwijderen
 6. Ik stoor mij ook aan lastig te openen verpakkingen. De huid van mijn handen gaat, vooral in de winter, snel stuk en geneest moeizaam. Karvan cevitam bijvoorbeeld heeft eenmalig zo'n plasticje met een lusje, vreselijk.
  Wij hebben zo'n speciaal rubber matje van Tupperware en dat is vaak erg handig met schroefdeksels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, die plastic lusjes in flesopeningen. In de topjes van mijn vingers zit niet veel kracht meer, dus zie je het voor je hoe ik dan sta te tobben.

   Verwijderen
 7. Ja hoor, ik heb ook vaak last met verpakkingen. Als ik een dop niet open krijg, gebruik ik mijn 'dop-opener' (een instrument dat een beetje op een blikopener lijkt) en dan lukt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga ook zo'n dop-opener kopen, hoef ik tenminste niet altijd hulp in te roepen.

   Verwijderen
 8. Die melkpakken krijg ik wel open, maar heb moeite om de dop er weer óp te doen. Gaat vaak scheef. En die andere verpakkingen: waardeloos ! Er is vast een goede reden voor, maar ik snap t niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb jaren geleden in woede, omdat ik stond te worstelen met een pak melk, weleens een fabrikant opgebeld. Het had hun aandacht....

   Verwijderen
 9. Ik denk dat iedereen daar last van heeft. Ik vraag me af of ze dat opzettelijk doen om ons te pesten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of ze het doen om te pesten weet ik niet maar er wordt niet echt goed over die verpakkingen nagedacht, helaas.

   Verwijderen
 10. Nou verschrikkelijk die doppen. Zelf heb ik een soort allergie waardoor mijn huis los laat aan mijn handen, heel pijnlijk en dan zo'n dop opendraaien grrrrr. Doe het vaak met mijn tanden en dan sta je lekker te knoeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Coby, op mijn blog, leuk dat je reageert. Wat vervelend, zo'n allergie en nog vervelender dat je huid beschadigt door dat idiote verpakkingsmateriaal. Men kan wel mensen naar de maan sturen maar het wat simpeler openen van flessen, potten, pakken en wat dies meer zij krijgt men niet voor elkaar.

   Verwijderen
 11. Overal in huis liggen scharen en ook stukjes van 10x10 cm geknipt van rolletjes anti-slip plastic. Daar kom ik een heel end mee. Vroeger gaf ik een flinke klap op de onderkant van een pot en als je dan een klik hoorde ging hij makkelijk open. Helaas gaan handen steeds meer pijn doen en is een klap geven er ook niet meer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik nou een goed idee, anti-slip plastic in stukjes knippen. Weet iemand waar je dat spul koopt?

   Verwijderen
  2. Bij Action of Blokker heb ik ze denk ik gekocht, zit zo'n 2 meter op en 50 cm breed en is niet duur. Ik heb ook stukken in de auto op het dashboard zodat zonnebril niet zo snel wegglijdt.

   Verwijderen
  3. Lot, je bent een lieverd. Gaat op mijn lijstje.

   Verwijderen
 12. De melkdopjes heb ik niet zo'n problemen mee, die krijg ik wel open. De rest is ergerlijk ja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer toch dat je je moet ergeren aan verpakkingsmateriaal. Het zou zo veel beter kunnen.

   Verwijderen
 13. Ik heb hier een opener om deksels van potten te draaien en soms heb ik die ook al nodig. Hij is van mijn vader geweest, hij had reuma en vond het heel handig. Ik weet niet of ze nog te koop zijn.
  Weet je waar ik me ook aan erger, aan tubes waar nog heel veel in blijft zitten ook wanneer je ze al hebt opgerols en uitgeknepen. Ik heb dat met de een crème deodorant. Ik knip hem tegenwoordig open, haal het restant eruit, doe het in een klein plastik potje en kan er dan nog, ja ongelooflijk, twee weken mee smeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die openers voor potten heb ik gelukkig al. En tubes knip ik open zodat je de twee helften daarna in elkaar kunt schuiven. Zo kunnen we samen nog een week langer doen met bijvoorbeeld een tube tandpasta.

   Verwijderen
  2. Grappig, met de tandpasta doen we dat ook zo maar met de deodorant gaat dat niet, die wordt dan te droog. Ik wil niet aan een andere want deze bevalt me goed, 't is wa !!!!!

   Verwijderen
 14. Wat toch bijzonder he? Ik heb ook zo'n opener voor potten maar die kleine dopjes daar krijg je ook geen grip op. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou het eigenlijk vertikken om nog te kopen, maar ja....

   Verwijderen
 15. Ook voor mij helaas herkenbare problemen en ergernis. Ik heb last van artrose en heb daardoor krachtverlies in mijn rechter vingers. Ik doe al jaren veel links, maar dit soort verpakkingen is een ergernis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schrikbarend hoeveel mensen er problemen met verpakkingen hebben.

   Verwijderen
 16. Bij de thuiszorgwinkels is veel op dit gebied te koop. Niet goedkoop, maar wel erg handig als het allemaal niet zo goed meer gaat. De moeite waard om daar eens te kijken. Anti-slip ligt ook bij de doe-het-zelfwinkels.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.