Met de tijd meegaan

Jarenlang gebruikte ik deze Succes agenda met leren omslag. Behalve afspraken stonden er telefoonnummers in, veel adressen en allerlei notities. Ik was verslaafd aan dat ding, afgelopen zomer sjouwde ik hem nog mee heen en weer naar Frankrijk terwijl ik hem al een paar jaar niet meer gebruik. Toch bang dat ik iets nodig zou hebben wat precies in dat ding staat.

Inmiddels koop ik iedere jaar een agenda met veel schrijfruimte zodat ik alle gegevens van mijn boekingen voor het vakantiehuis kan bijhouden. In Frankrijk hebben wij in de zomer veel minder afspraken dus die gaan ook gewoon in deze agenda. Ik doe wel mijn best om ieder jaar een hele mooie te kopen. En zodra we terug zijn in Nederland schakel ik sinds twee jaar over naar de agenda van mijn telefoon. Mijn dochter wees me erop en in het begin was het even wennen maar nu ik er wat handiger in ben geworden vind ik het reuze makkelijk. Als ik nu telefonisch een afspraak moet maken kan ik direct in mijn agenda kijken of dat schikt. Jullie zien het, ik ga redelijk met mijn tijd mee.


Reacties

Emie zei…
Yeuh...modern! Na een gewenningsperiode vind ik het ook heel handig en het scheelt sjouwen. Wat ik het allerhandigst vind, is dat de agenda's van A3 en mij gesynchroniseerd zijn.
Bertiebo zei…
Ik heb het heel lang zonder agenda gedaan. Ik heb wel altijd lijstjes. Aan de telefoonagenda ben ik nog niet gewend. Ik gebruik hem een enkele keer.
Inge zei…
Ik tik alles in mijn I-phone, en eens per zoveel dagen schrijf ik alles ook nog eens netjes in een (Hema) agenda
Unknown zei…
TOCH MAAR DE AGENDA ERBIJ HOUDEN.HAD OOK ALLES IN DE TELEFOON.ECHTER MIDDEN IN FRANKRIJK LATEN VALLEN EN NIET MEER TE GEBRUIKEN..STA JE DAN OP DE AUTO ROUTE MET NIKS/WAS EEN HARDE LES
Goed hoor. Maar ik vind een 'echte' papieren agenda gewoon ook mooi om te gebruiken, dus dat doe ik dan ook nog.
Ageeth Mooij zei…
Ik ben van het papier en heb zelfs geen smartphone (en hou dus ook niet in een telefoon mijn agenda bij).
Jeanne zei…
Sinds ik mijn schoolagenda niet meer nodig heb, doe ik het alleen met mijn mobiel. Maar door wat Marianne zegt, moet ik er weer eens over nadenken. Maar Marthy van jou had ik niet anders verwacht, dan dat je met de tijd mee gaat hoor!
Sjoerd zei…
Ik plan alles digitaal. Ik heb drie agenda's die ik alleen in mijn iPhone samen kan zien.
Jan uit Perth zei…
Ja, Marthy: "een slimme meid, is op haar toekomst voorbereid", toch?
miekequilt zei…
Ik gebruik beide. Een paar jaar terug heb ik al mijn agenda's ( van 40 jaar) weggegooid. Wat een spijt heb ik daarvan. Dus ik gebruik gewoon mijn Succesagenda. En mijn mobiele agenda vooral om ff snel iets te noteren en ik zet dan alles toch in die papieren.
Onliemie zei…
En toch vind ik die "geleefde" lederen de allermooiste!!!! Ik wou dat ik er zo eentje had!
Vera zei…
Ik plan al jaren digitaal, zelfs al voor de smartphone hield ik de agenda bij op zo'n klein telefoontje. Zo'n papieren ding geeft mij géén signaal.
Vlimbouter zei…
Ik heb sinds september mijn agenda op smartphone. Ik vind dit heel praktisch, maar heb stiekem toch een klein beetje heimwee naar de mooie agenda's van Marjolein Bastin.
Marthy zei…
Mart heeft nog steeds een oude Nokia dus dat werkt niet. Maar hij gebruikt altijd het tablet en dat is gesynchroniseerd met mijn telefoon. Handig dus.
Marthy zei…
Het begin was bij mij ook zeer aarzelend, Bertie.
Marthy zei…
Als ik onderstaand lees moet ik dat misschien toch ook maar gaan doen, die mooie agenda heb ik tenslotte.
Marthy zei…
Nou ja, wij hebben in ieder geval het tablet altijd bij ons als we naar Frankrijk gaan, maar het zet me toch aan het denken, Marianne.
Marthy zei…
Ik vind het schrijven in een papieren agenda nog steeds heerlijk, vooral als hij mooi en nieuw is.
Marthy zei…
Haha, kan het helemaal begrijpen, Lut. Daarom ben ik blij dat ik nog een papieren agenda nodig heb voor het vakantiehuis.
Marthy zei…
Ja, die signaaltjes zijn inderdaad handig, Vera.
Marthy zei…
Het is inderdaad een mooie, en ik gooi hem beslist niet weg, Kris. Ik kan er namelijk nog steeds een nieuwe vulling in kopen.
Marthy zei…
Ik heb dit jaar ook al mijn oude agenda's weggegooid, Mieke. Nog geen spijt van......
Marthy zei…
Ik doe mijn best Jan, om het allemaal bij te benen.
Marthy zei…
Nou, ik heb vaak het gevoel dat ik al dat moderne gedoe maar net aan kan bij benen, Jeanne.
Marthy zei…
Misschien wel zo rustig, Ageeth.