Voorlezen

Nadat ik vanmorgen mijn baantjes had getrokken ben ik gaan voorlezen op het kinderdagverblijf van Saar. Makkelijk want het zwembad ligt er vlak naast. Ik had zelf een boek meegenomen. Onze kleinkinderen vinden dit een geweldig boek, ik kocht het ooit toen Thijs, nu dertien, nog klein was. Eigenlijk kocht ik het ook een beetje voor mezelf want ik vind die pop-up boeken zo ontzettend leuk, ik zou er wel een kast vol van willen hebben.

Op het kinderdagverblijf hadden ze de gewone editie van dit boek maar de juffen vonden mijn boek veel leuker en de kinderen vonden het geweldig, vooral als er ook wat heen en weer bewogen kon worden. De juf van Saar vertelde me nog dat ze goed aan kinderen kon merken of er thuis werd voorgelezen. Volgende week gaat Mart voorlezen uit dit boekje. Ik heb het al jaren, het stamt denk ik nog uit de tijd van mijn eigen kinderen. Zowel voor Luuk als Sebas, vijf en zes jaar oud, is dit boekje nog steeds favoriet terwijl ze er toch eigenlijk te oud voor worden. Ik denk dat het komt omdat opa allerlei gekke capriolen uit haalt als hij dit boekje voorleest en die jongens vinden dat prachtig. Nou, dan mag hij volgende week die kunsten gaan vertonen bij een groter publiek.
Reacties

Mirjam zei…
Wat geweldig dat je dit doet. Voorlezen is zoooo leuk. Ik las op mijn oude werk voor aan een jongen van 32, met een verstandelijke beperking. Hij vond Jip en Janneke het allerleukste en als je een zin begon voor te lezen, maakte hij die af, zo goed kende hij de verhalen al. Zelf las ik uiteraard voor aan mijn eigen kinderen en een uurtje geleden kocht ik in de boekenwinkel 'Nijntjes Eerste Woordenboek'. De alom bekende tekeningen met het Nederlandse woord erbij en daarnaast het Engelse woord. Mijn vader gaat morgen naar zijn broer in Canada en ik geef hem dit boekje mee om aan mijn nicht te geven, die afgelopen jaar voor het eerst oma werd. Zo kan ze haar kleinzoon mooi wat Nederlandse woorden leren... ik vond het een super vondst, ben heel benieuwd wat zij er van zal vinden. Voorlezen hè, zo belangrijk...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Oh leuk dat je mag voorlezen op het kinderdagverblijf van je kleinkind(eren).
Ik zou volgende week wel mee willen, wil die capriolen wel eens zien, haha....
Bertiebo zei…
Het is gewoon heerlijk om te doen. Ik heb heel veel voorgelezen, zowel op school als thuis. En nu weer de kleinkinderen. Ook de baby's! En die juf heeft gelijk!
Annelies zei…
Oh, wat leuk om die kinderboeken weer te zien! En ken je Rupsje Nooit Genoeg nog? Vonden de kinderen ook zo leuk. (ik trouwens ook!)
Inge zei…
Oh ja, lezen en voorlezen, heerlijk!
Marthy zei…
Wat ontzettend leuk dat je dat boekje vond, Mirjam. Fijn voor je vader dat hij zijn broer gaat bezoeken, hij heeft in ieder geval een heel orgineel kadootje bij zich.
Pippa's Hus zei…
Wat een leuk idee, opa en oma die komen voorlezen. Gezellig. En het eerste boek ken ik ook. Zo leuk! XX Esther
Jeanne zei…
Wat ontzettend leuk en jullie hebben goede boeken uitgekozen. Zo'n pop-up is natuurlijk prachtig erbij! De kinderen hingen vast aan je lippen..........
Sjoerd zei…
Als kersverse opa staat me dat dus ook nog te wachten. Niet dat me dat vreemd is, ik ben voorzitter geweest van een peuterspeelzaal...
Onliemie zei…
Heerlijk! Ik wil ook wel even in de voorleesklas zitten... wanneer Mart zijn kapriolen uithaalt...!
Marthy zei…
Ik vond het heel leuk om te doen en ga nog eens, dat is zeker.
Marthy zei…
Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, Bertie en het is zo fijn om te doen.
Marthy zei…
Rupsje Nooit Genoeg ligt ook op het het stapeltje in de kinderslaapkamer, Annelies. Ik denk erover om die volgende keer mee te nemen.
Marthy zei…
De kinderen vonden het prachtig, Esther, de oma van Saar op bezoek die dan ook nog gaar voorlezen.
Marthy zei…
Het verhaal was wel meer voorgelezen maar zo'n pop-up boek maakte het wel verschrikkelijk leuk voor ze.
Marthy zei…
Ik heb ook in het bestuur van een peuterspeelzaal gezeten, Sjoerd, maar dat is wel heel lang geleden. Ga jij alvast maar voorlezen aan je kleindochter, Sjoerd, wie weet mag je het dan ook in de peuterspeelzaal.
Marthy zei…
Haha, hij haalt zijn kunsten alleen maar uit voor kinderen, Kris.
Geweldig die pop up boeken. Vond ik zelf ook prachtig toen Ik klein was!
Vlimbouter zei…
Ik had gisteren ook weer mijn tweewekelijks voorlees-uurtje in de kleuterklas. Dit keer had ik boeken over piraten mee ('Kapitein Sladrop' en 'Woeste Willem'). De kleuters vinden het voorlezen telkens weer super en ik geniet van hun blije snoetjes.
Voorlezen ... ik doe het zo vaak ik kan en hopelijk ooit aan mijn kleinkinderen.
Ageeth Mooij zei…
Geweldig! Hier ook goede herinneringen aan de boeken van Eric Carle. Van Top tot teen vind ik een van de leukste, omdat het vraagt om interactie.
Marthy zei…
Ik heb het idee dat je er vroeger meer zag, Alet.
Marthy zei…
Voorlezen is zo leuk en ik ben dan ook van plan om het meer te gaan doen daar. Ik kan het mooi combineren met mijn zwemuurtje.
Marthy zei…
En juist die interactie vinden kinderen zo leuk.
In de weer zei…
Geweldig hè, wij vinden het ook superleuk en zijn elke dinsdag weer van de partij, opa en oma.
Marthy zei…
Een win-win situatie Toos. Kinderen genieten en de opa's en oma's.
Emie zei…
Ook bij onze kleinkinderen is het boek van de berenjacht favoriet. Voorlezen is zó leuk en goed voor kinderen (en opa's en oma's).
Marthy zei…
Er zit natuurlijk een zekere spanning in dat boek en dat vinden kinderen leuk, denk ik.
Dat dit kan is goud waard!
"Wij gaan op berenjacht" is zo'n geweldig boek. Maar dit exemplaar spant de kroon: wat een prachtige uitvoering.
Veel voorleesplezier opa van Saar!
Marthy zei…
Dit pop-up exemplaar is echt zo mooi, Kakel. De kleinkinderen krijgen hem daarom ook niet, ik hou hem lekker voor mezelf.