Doorgaan naar hoofdcontent

De avondetappe

Voordat we afgelopen week de abdij van Boscodon bezochten kregen we een rondleiding in en om het Chateau de Picomtal. Dit kasteel was in een niet al te beste staat toen het in 1999 aangekocht werd door een Amerikaans/Frans echtpaar. Na vier jaren van enorme restauratiewerken, wij kregen er een film van te zien, is het nu een juweeltje.



 
De rondleiding werd verzorgd door Stephanie, dochter van Ilse en Bert van de camping. Zij doet dit werk tijdelijk om geld te verdienen voor een grote reis. We kregen veel te horen over de geschiedenis van het kasteel en de tuinen. Die tuinen waren trouwens prachtig met veel verscillende planten.



De nieuwe stof die hier op de muren zit is met de hand beschilderd. Er is in die vier jaar een leger aan vakmensen aan het werk geweest. Als je hier een nachtje wilt slapen kost je dat tussen de 140 en 160 euro. Je mag dan wel je partner meebrengen en jullie krijgen ook een ontbijtje.


Als de Tour de France Embrun aan doet wordt het het NOS programma 'De avondetappe' vanaf deze plek verzorgd. Ik heb me laten vertellen dat de tafel met daaraan Dione de Graaf en haar gasten zowel op het voorplein als in de tuin heeft gestaan. Ik kan me geen mooiere locatie voorstellen. Wij vroegen ons af of Dione hier dan ook mocht slapen van de NOS baas.


Reacties

Jeanne zei…
Wat een plaatje! Die NOS heeft een goede neus voor een mooi decor.
Bertiebo zei…
Ik krijg bijna zin om naar Frankrijk te gaan. Bijna dan hè
Marthy zei…
Zo, dat dacht ik ook!
Marthy zei…
En hier een nachtje te gaan slapen? Je zal best een lekker ontbijtje krijgen voor dat geld.
In de weer zei…
Daar is inderdaad werk verzet, prachtig !
Wat mooi toch dat er mensen zijn die zoiets dan weer helemaal opknappen. En dan kunnen anderen daarvan meegenieten.
Marthy zei…
Het zou toch zonde zijn als dit niet voor het nagelsacht bewaard zou blijven, Jeanette.
Marthy zei…
Die vier puntjes van de torens zijn er zelfs helemaal afgeweest, opgeknapt en met een groot kraan er weer opgezet.
Marthy zei…
En heel mooi binnen!
Elizabeth zei…
Nog even mee smullen van al het moois in de omgeving... Ik heb het kasteel nog nooit bezocht en ken het alleen van de buitenkant. Maar daar moet maar eens verandering in komen, denk ik...

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Voor jullie is Frankrijk echt een geliefd vakantieland, hè?