Doorgaan naar hoofdcontent

Pic de Morgon

Er stond een zware maar mooie tocht vandaag op het programma  en ik had zo mijn twijfels of ik die helemaal mee zou lopen. Vanaf het parkeerterrein begonnen we meteen te stijgen met onderweg prachtige uitzichten op het Lac de Serre-Poncon. We kwamen uit een een prachtige groene vallei waar we deze grot zagen. Het zou een kapelletje moeten zijn.


Er werd even uitgerust na de klim en toen ging het verder door de vallei. Vlak voor we begonnen aan een zware stijging  gaf Annemarie te kennen dat ze zich niet voldoende fit voelde om  mee te gaan en ik sloot me bij haar aan. We zijn een stukje terug gelopen naar een punt waar de rest van de groep 's middags weer zou uitkomen. We vonden daar een grote steen en hebben daar onze lunch opgegeten en lekker zitten praten, dat alles onder een heerlijk zonnetje in een prachtige omgeving.




Na een uur of twee zijn we verder de vallei in gelopen, de groep tegemoet die we in de verte zagen afdalen. Net mieren op die afstand. Zij overbrugden in totaal ruim 700 hoogtemeters (1650 – 2300m) en liep over de graat hieronder op de foto. Ze vonden het de zwaartste wandeling tot nu toe.


Reacties

Ageeth Mooij zei…
Wat vind ik je laatste foto mooi! Dat was dus een goede beslissing om deels niet mee te lopen.
Anoniem zei…
Wat een mooie en pittige tochten maken jullie in een prachtig landschap!!
Fijne dagen nog!
gr
Marrian
Wat een prachtige vergezichten onder een strakblauwe lucht. Heel bijzonder.
Wat een heftige klimpartijen zijn het! Maar jullie hebben ook heerlijk genoten daar in die bergen, dat zie je zo aan die prachtige foto's.
In de weer zei…
Heb jij er ook een steentje bij gelegd ?
In de weer zei…
Ik zag aan de kleuren van de foto's, die rose gloed van het gesteente, dat wij dat ook op foto's hebben. Ben meteen weer in de album gedoken en jawel hoor. We liepen de tochtt via col de Baisse. Schitterend. Heb daar ook nog planten gefotografeerd die ik niet eerder zag. Geniet nog maar even verder.
Marthy zei…
Ik ben niet helemaal boven geweest, Toos, maar de anderen vonden het prachtig, heel mooi gezicht op het meer. Ben jij daar ook helemaal boven geweest?
Marthy zei…
Alhoewel ik niet alles meegedaan heb is er ook door mij behoorlijk geklommen, Jeanne. Zwaar maar geweldig om te doen.
Marthy zei…
Ja, we hadden het weer wel mee, Jeanette.
Marthy zei…
Dit was te heftig voor mij, Ageeth. Ik kan daar vrede mee hebben.
Marthy zei…
Behoorlijk pittig maar de voldoening is groot.
Marthy zei…
Je bent een kanjer!