Doorgaan naar hoofdcontent

Stoplicht

Een stoplicht, zien we dat wel goed? Van verbazing vielen we bijna van onze stoel, autostoel wel te verstaan. We waren begin van deze week op weg naar de stad om boodschappen te doen toen we in ons buurdorp Saint Julien du Gua door dit apparaat gesommeerd werden om te stoppen. Nou moet ik er bij vertellen dat hier in een straal van een half uur rijden geen stoplicht te bekennen is en ga je noordelijker van ons dorp dan zal het wel enige uren duren voordat je zo'n ding tegenkomt. Een stoplicht is hier een zeldzaamheid, we wonen niet bepaald in stedelijk gebied. Maar jullie kunnen het al zien, er stond een grote bouwkraan in het dorp, precies op de plek waar de weg het smalst is. Het gevaarte stond voor de school waar men bezig was het dak te vernieuwen.

Dat is dan ook wel op het laatste moment, zeiden we nog tegen elkaar, volgende week beginnen de scholen weer. Maar toen we vanmorgen aan de koffie zaten zagen we beneden ons het busje, de vrachtwagen en de kraan, getrokken door een tractor, door de vallei rijden. Klus geklaard, de kindertjes van Gua en omgeving kunnen maandag weer veilig naar school.



Reacties

Onliemie zei…
Helemaal op z'n Frans! "Op het laatste nippertje". Eigenlijk nog te vroeg dus! ;-)
Marthy zei…
Ik heb een man die dan echt zijn hoofd zit te schudden over dat veel te late karwei. Als het tegen had gezeten kon de school maandag niet open.
Sjoerd zei…
Haha hij had natuurlijk even een handje kunnen helpen...
Marthy zei…
Hij is er toe in staat, klimt zo dat dak op.
In de weer zei…
Maar goed dat ze nog even gedacht hebben aan een steentje tegen het wegrollen, want een stoplicht op wieltjes.......
Marthy zei…
Dat met die stenen is men hier gewend. Niets is hier recht en overal zijn stenen te vinden.
Ageeth Mooij zei…
Ik zie 'm gaan, hilarisch!