Doorgaan naar hoofdcontent

De Hoge Alpen

Daar staan we weer met onze tent, voor een weekje op een camping in de Hautes Alpes. Embrun heet de plaats, bij het Lac de Serre-Poncon.  Daar zijn we langs gereden, het is een stuwmeer en verschrikkelijk groot, het grootste kunstmatige meer van Europa, wel 20 km lang. Het is nog druk op de camping, bijna allemaal Nederlands maar dat komt waarschijnlijk omdat de eigenaars ook Nederlanders zijn. Wij gaan met een groep Nederlanders wandelen hier. We kennen er niemand van maar straks maken we kennis met elkaar. Het zal zeker een leuke week gaan worden.

Reacties

Jeanne zei…
Veel wandelplezier!!
Onliemie zei…
Embrun was vorig jaar onze vakantiebestemming maar onze tussenstop in de Jura viel toen zo goed mee dat we niet zo ver geraakt zijn. Mooi daar aan het lac de Serre-Ponçon. Jongste was daar enkele jaren geleden ook al. Het gekke is dat één van de muziekgroepen van schoonzoon ook Embrun heet. Heel erg toeval :-) Hebben jullie ook een laddertje om in de tent te geraken of is het aanlopen en hup sprongetje? ;-) Nog een tip : niet te veel wijn drinken want dan moet je 's nachts te vaak plassen! (grapje hoor) Geniet van het wandelen. Het gaat prachtig zijn!
Janet zei…
Prachtige omgeving, wij waren dit jaar o.a. in Guillestre, niet zover van Embrun . Veel wandelplezier.
Annelies zei…
Ha, de fles wijn staat al klaar om de wandelvakantie in te luiden!
Hele fijne week daar in les Hautes Alpes. Zeker weten dat jullie daar heerlijk gaan genieten.
Met spanning wachten we de komende verhalen af. Liefs van ons
Elizabeth zei…
Dit is één van onze favoriete vakantiegebieden in Frankrijk! Je kunt er werkelijk alle kanten op... Ik weet denk ik wel op welke camping jullie nu staan. Wij zijn er ook wel eens langs geweest, maar toen was ie vol. Meestal kamperen wij op Le Petit Liou, nèt buiten Embrun en het heet daar Baratier.
Geniet van de prachtige omgeving!
Hele fijne week gewenst. En voor jullie is het wel even grappig, wat Nederlanders op de camping.
Sjoerd zei…
Haha, dat zou het laatste zijn wat ik zou doen... Met een groep Nederlanders gaan wandelen in Frankrijk.
Dat was een van de laatste campings waar we met onze caravan zijn geweest toen we nog kampeerden. Ik snapte toen niet waarom die camping lage punten in de ANWB gids had, bij navraag bleek dat de camping pas was overgenomen. Restaurant van de eigenaren ligt een stuk hoger op de berg, met prachtig uitzicht.
Bertiebo zei…
Kijk 'm zitten. Nu nog in rust. Straks weer in actie. Veel plezier!
miekequilt zei…
Veel wandelplezier! Die tent bovenop is leuk! Wij hebben sinds kort ook een busje. Met de caravan erachter een pracht combinatie. Maar voor zomaar eens weg zoeken we een oplossing. En dit ziet er goed uit. Ik ga eens inzoomen op het merk.
Pippa's Hus zei…
Wat leuk! Heel veel plezier, wandelse. XX Esther
Leuk dat tentje op de auto. Wel handig zeker....
Veel plezier daar.
Anoniem zei…
Leuk.... ontzettend veel wandelplezier en wat een leuk tentje op je auto, ik ken dit niet!!

groet
Marrian
In de weer zei…
Allereerst heel veel wandelplezier. Ik heb onze albums weer voor de dag gehaald om te kijken wanneer wij daar waren. De eerste keer was in 1997 en we zijn toen rondom Lac de Serre Ponçon gefietst, schitterend. We hebben er ook verschillende wandeltochten gemaakt en ik ben benieuwd of ik de komende dagen nog wat ga herkennen van jullie tochten. Heel leuk om te zien Marthy.
Marthy zei…
Wij hebben een laddertje, en voor nachtelijk toiletbezoek hebben we een oplossing die ik echt niet ga vertellen hier. Maar ik kan wel verklappen dat ik er niet uit ga.
Marthy zei…
Zaten we vandaag vlak bij, Janet, mooi.
Marthy zei…
En liefs terug.
Marthy zei…
Het is La vieille ferme, een fijne camping.
Marthy zei…
Het bevalt prima, Sjoerd, we hebben het heel leuk met elkaar.
Marthy zei…
Het is een goede loper, Bertie, ik wou dat ik dat over mezelf ook kon zeggen.
Marthy zei…
Het verbaast me hoeveel mensen in deze rij het hier kennen, leuk.
Nanda zei…
Wat hebben we een heerlijke week gehad! Ik vind het een voorrecht dat ik jullie heb mogen leren kennen! Veel liefs en dank voor alle gezelligheid!
Marthy zei…
Wat leuk dat je reageert, Nanda. Het was een geweldige week en ik hoop dat we elkaar in de toekomst nog eens zien.