Doorgaan naar hoofdcontent

Kleur in de natuur

We reden gisteren terug via Turijn en namen daarna de bergweg tussen Briancon en Grenoble. Ik had gehoopt op een beetje kleur maar wat we te zien kregen overtrof mijn verwachtingen. Door de aanhoudende droogte was de herfst in de natuur hier al vroeg ingetreden en dat leverde een schitterende kleurenpracht op. Geniet even mee.






Reacties

Jeanne zei…
Prachtige herfstkleuren!
Sjoerd zei…
Het is sprookjesachtig, ik zou zo kunnen uitstappen daar en er een uur op een bankje gaan zitten om rond te kijken...
Marthy zei…
Dit was echt een verrassing, Jeanne. Eer zeer welkome.
Marthy zei…
Die weg is so wie so al heel mooi en heerlijk rustig maar door al die vlammende kleuren was het een feestje om er over heen te rijden.
Emie zei…
Sprookjesachtig was ook het eerste woord dat bij mij opkwam. Wat een geluk om daar doorheen te mogen rijden.
Elizabeth zei…
Oh, laten wij daar nu woensdag gereden hebben! We konden niet zolang weg vanwege een familiefeest. En de camper was vanaf vrijdagmiddag alweer verhuurd.
Dus nee, helaas geen vervolg richting Ardêche. Maar wie weet ooit...
Maar deze weg, de N94 toch ..., is zo schitterend. Nog veel groen, maar afgewisseld met puur goudgeel en wat rood. Soms schitterend begroeid, dan weer wat ruiger en kaal...
Marthy zei…
Wat een toeval, Elisabeth. Wat was het mooi hè? Dat kale, ruige, vind ik ook prachtig.
Heel indrukwekkend lijkt me, om daar te rijden.
Marthy zei…
Het kostte ons wat meer tijd door deze weg te nemen maar het was het alleszins waard, Emie.
Marthy zei…
Het is een hooggelegen weg met rondom schitterend berggebied. Het weer en de vroege herfst waren ons geluk.
Lang geleden dat wij over (waarschijnlijk) dezelfde bergweg gereden hebben. Deze kleuren zijn wel heel indrukwekkend. Het lijkt wel of je door een sprookje rijdt!
Lieve groet ♥
Marthy zei…
De oh's en ah's waren niet van de lucht in de auto, Mirjam. Ieder bocht was weer anders.
Annelies zei…
Mooi hè, al die vlammende kleuren! Wat dat betreft is de herfst toch ècht wel een hele mooie tijd, zowel qua kleur als qua geur. Een wat kruidige geur in de bossen en al her en der wat "openhaardlucht" van de houtkachels die weer gestookt worden. Ik zie op je foto's trouwens ook flink dorre en kale berghellingen, net als bij ons. Laat het 's nachts maar veel gaan regenen en dan overdag weer droog mooi wandelweer zijn!
Marthy zei…
Gisteren hier eindelijk een paar uur regen gehad, maar niet echt veel. We hebben 's avond al wel de kachel aan, al is het maar voor de gezelligheid.
Ja de herfst is nu echt begonnen hè. Schitterende kleurenpracht!
Marthy zei…
Ook weer een gezellige tijd, Alet.
Vlimbouter zei…
Mij geven herfstkleuren altijd een dubbel gevoel. Ik hou er wel van, maar ze luiden zo onherroepelijk het einde van de zomer in...
Marthy zei…
Gek, maar daar heb ik totaal geen last van, Lut. Ik hou van alle seizoenen en de zomer mag van mij nu afgelopen zijn. Ik praat natuurlijk wel makkelijk, half wonend in een zuidelijk land.