Doorgaan naar hoofdcontent

De stoel

Toen wij 41 jaar geleden naar Stolwijk verhuisden opende een paar maanden daarna een jonge tandarts zijn praktijk in een nabij gelegen dorp. Wij werden met ons gezin patiënt bij hem en bleven dat tot hij een paar jaar geleden met pensioen ging, kort nadat wij dat ook gedaan hadden.  Daarna zochten Mart en ik een nieuwe praktijk maar het was gek, want zo moeilijk zijn we niet maar we konden niet wennen aan die tandarts. Een jaar of twee geleden had ik terwijl we in Frankrijk waren snel een tandarts nodig en we kwamen terecht bij een vrouwelijke tandarts. Die beviel direct zo goed dat we patiënt bij haar zijn geworden. Een kundige, sympathieke vrouw en we zijn alletwee ontzettend tevreden over haar behandelingen. Wat misschien ook wel meehielp is de stoel. Onze oude tandarts had net zo'n geel geval in zijn praktijk staan en hij voelde meteen heel erg vertrouwd.

Reacties

Emie zei…
Ik heb wel eens horen zeggen dat de kapper en de tandarts het moeilijkst zijn om te vervangen. Fijn dat jullie in Frankrijk zo goed terecht kunnen. Neem aan dat je er ook naar de kapper gaat?
Marthy zei…
Haha, die kapper wil nog steeds niet, Emie. Ik zal blij zijn als mijn Stolwijkse kapper weer een goed model weet te creeëren en ga volgend jaar maar weer eens een andere Franse kapsalon zoeken.
KnutzEls zei…
Hopelijk is dit zo'n stoel waarin je niet zo ver naar achteren wordt gehaald, dat je vreest er uit te duikelen. Wij hebbensinds dit jaar een nieuwe tandarts,lieve, kundige jonge man.maar die nare stoel....
Marthy zei…
Dit een een hele fijne stoel, ik was er al mee bekend;-)En dit gaat op zijn Frans, hè Els, er wordt gevraagd of ik wel 'comfortable' lig.
Pippa's Hus zei…
Wat een geluk dat je in Frankrijk een fijne tandarts hebt gevonden. XX Esther
Annelies zei…
Oh jee, heb je de tandarts nodig gehad vandaag of was het puur voor de periodieke controle???
Jeanne zei…
Ik ben erg honkvast inderdaad wat betreft de tandarts en de kapper. Mijn tandarts is een heel kundige dame hier in het dorp en haar stoel is .............. ja ja! Mijn kapster heb ik na lang zoeken gevonden in Purmerend en ik ga nooit meer bij haar weg,(zus van oudleerling)terwijl ik aan de overkant van mijn straat een kapsalon heb. Het komt i.d.d zo nauw.
Jij ziet ook overal een blogbericht in, prachtig.
En tandarts en kapper komen inderdaad nogal precies.
Marthy zei…
Ik heb niet zo'n geweldig gebit en dan heb je echt een goede tandarts nodig.
Marthy zei…
Vroeg in het voorjaar heeft deze dame na een wortelkanaalbehandeling een afgebroken slechte kies weer helemaal opgebouwd. Niets geen kroon maar degelijk vakmanschap. Ze wilde nog wel even voor we naar Nederland vertrekken een foto maken om te kijken of alles in orde is. Nou, dat was het. Ze heeft mijn gebit ook even een schoonmaakbeurt gegeven, echt geweldig.
Marthy zei…
Lekkere kleur, hè?
Marthy zei…
Ik was al eerder van plan om een foto te maken van die stoel en vandaag vroeg ik haar of ze het goed vond. Ik legde uit dat mijn oude tandarts ook zo'n stoel had en ze beloofde me dat als ze een nieuwe stoel nam ze weer een gele nam. Leuk mens toch.
Marthy zei…
Ik heb al 35 jaar dezelfde kapster, Jeanne. Ik hoef alleen maar te gaan zitten want ik ben ook wat mijn kapsel betreft heel honkvast.
Wietske zei…
Zou heel helpen tegen angst? Ik word er wel rustig van, misschien moet ik mijn tandarts bezoekjes maar in de zomervakantie plannen...
Marthy zei…
Wiets, dit is zo'n lieve, zorgzame tandarts. Je zegt het maar hoor, ik maak volgend jaar zomer zo een afspraak.
Sjoerd zei…
Ik heb al na 50 jaar een gebit. Wellicht had in die tijd een goede tandarts ook geholpen, maar helaas...
Marthy zei…
Wat jammer Sjoerd. Inderdaad, met een goede tandarts was dat niet nodig geweest.
Een goede tandarts is veel waard!
Ik was als kind en jonge meid panisch voor de tandarts maar ben nu al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met .... jawel, een tandarts :-)
Marthy zei…
Ah, geen wonder dat jij zonen hebt die voor tandarts studeren.