De stoel

Toen wij 41 jaar geleden naar Stolwijk verhuisden opende een paar maanden daarna een jonge tandarts zijn praktijk in een nabij gelegen dorp. Wij werden met ons gezin patiënt bij hem en bleven dat tot hij een paar jaar geleden met pensioen ging, kort nadat wij dat ook gedaan hadden.  Daarna zochten Mart en ik een nieuwe praktijk maar het was gek, want zo moeilijk zijn we niet maar we konden niet wennen aan die tandarts. Een jaar of twee geleden had ik terwijl we in Frankrijk waren snel een tandarts nodig en we kwamen terecht bij een vrouwelijke tandarts. Die beviel direct zo goed dat we patiënt bij haar zijn geworden. Een kundige, sympathieke vrouw en we zijn alletwee ontzettend tevreden over haar behandelingen. Wat misschien ook wel meehielp is de stoel. Onze oude tandarts had net zo'n geel geval in zijn praktijk staan en hij voelde meteen heel erg vertrouwd.

Reacties

 1. Ik heb wel eens horen zeggen dat de kapper en de tandarts het moeilijkst zijn om te vervangen. Fijn dat jullie in Frankrijk zo goed terecht kunnen. Neem aan dat je er ook naar de kapper gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, die kapper wil nog steeds niet, Emie. Ik zal blij zijn als mijn Stolwijkse kapper weer een goed model weet te creeëren en ga volgend jaar maar weer eens een andere Franse kapsalon zoeken.

   Verwijderen
 2. Hopelijk is dit zo'n stoel waarin je niet zo ver naar achteren wordt gehaald, dat je vreest er uit te duikelen. Wij hebbensinds dit jaar een nieuwe tandarts,lieve, kundige jonge man.maar die nare stoel....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit een een hele fijne stoel, ik was er al mee bekend;-)En dit gaat op zijn Frans, hè Els, er wordt gevraagd of ik wel 'comfortable' lig.

   Verwijderen
 3. Wat een geluk dat je in Frankrijk een fijne tandarts hebt gevonden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet zo'n geweldig gebit en dan heb je echt een goede tandarts nodig.

   Verwijderen
 4. Oh jee, heb je de tandarts nodig gehad vandaag of was het puur voor de periodieke controle???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeg in het voorjaar heeft deze dame na een wortelkanaalbehandeling een afgebroken slechte kies weer helemaal opgebouwd. Niets geen kroon maar degelijk vakmanschap. Ze wilde nog wel even voor we naar Nederland vertrekken een foto maken om te kijken of alles in orde is. Nou, dat was het. Ze heeft mijn gebit ook even een schoonmaakbeurt gegeven, echt geweldig.

   Verwijderen
 5. Ik ben erg honkvast inderdaad wat betreft de tandarts en de kapper. Mijn tandarts is een heel kundige dame hier in het dorp en haar stoel is .............. ja ja! Mijn kapster heb ik na lang zoeken gevonden in Purmerend en ik ga nooit meer bij haar weg,(zus van oudleerling)terwijl ik aan de overkant van mijn straat een kapsalon heb. Het komt i.d.d zo nauw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al 35 jaar dezelfde kapster, Jeanne. Ik hoef alleen maar te gaan zitten want ik ben ook wat mijn kapsel betreft heel honkvast.

   Verwijderen
 6. Jij ziet ook overal een blogbericht in, prachtig.
  En tandarts en kapper komen inderdaad nogal precies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was al eerder van plan om een foto te maken van die stoel en vandaag vroeg ik haar of ze het goed vond. Ik legde uit dat mijn oude tandarts ook zo'n stoel had en ze beloofde me dat als ze een nieuwe stoel nam ze weer een gele nam. Leuk mens toch.

   Verwijderen
 7. Zou heel helpen tegen angst? Ik word er wel rustig van, misschien moet ik mijn tandarts bezoekjes maar in de zomervakantie plannen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wiets, dit is zo'n lieve, zorgzame tandarts. Je zegt het maar hoor, ik maak volgend jaar zomer zo een afspraak.

   Verwijderen
 8. Ik heb al na 50 jaar een gebit. Wellicht had in die tijd een goede tandarts ook geholpen, maar helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer Sjoerd. Inderdaad, met een goede tandarts was dat niet nodig geweest.

   Verwijderen
 9. Ik was als kind en jonge meid panisch voor de tandarts maar ben nu al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met .... jawel, een tandarts :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, geen wonder dat jij zonen hebt die voor tandarts studeren.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.