Herfst in de moestuin

Onbegrijpelijk dat we met zo'n hete zomer nog zo veel hebben kunnen oogsten en nog steeds doen. We hebben deze week nog snijbonen gegeten en misschien zit er nog een maaltje sperciebonen aan te komen. De paprika's, tomaten en aubergines blijven maar komen en er zitten zelfs nog bloemen in de aardbeien dus met een beetje warmte blijven we die ook nog wel even plukken.Ik denk dat ik deze week de laatste zonnebloemen op de vaas gezet heb maar in de dahlia's blijven er bloemen komen. Vanmorgen een boeketje geplukt voor de moeder van buurvrouw Jany. Omdat Jany boodschappen moest gaan doen in Privas en nog wat andere zaken regelen zou ze wat langer wegblijven en vroeg ze aan mij of ik even een keertje bij haar moeder wilde gaan kijken. Dat doe ik met plezier. We hebben samen de bloemen in het water gezet en daarna buiten in het zonnetje een poosje zitten kletsen. Oudere mensen hebben vaak zoveel wijsheid, het is fijn om met haar te praten. Straks ga ik nog even kijken. Dat vindt ze helemaal niet nodig maar ik doe het toch.Reacties

 1. Wat een prachtige oogst en een welbestede dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij mag echt trots zijn op je moestuin. En wat een heerlijk bosje bloemen voor zo'n lieve buurmoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Emie, ik ben heel tevreden over de moestuin. Het blijft leuk om te doen en als het dan ook nog lukt geeft het veel voldoening.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je zo af en toe iets voor iemand kunt betekenen he. Dat doe ik ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jany voelt zich altijd bezwaard om wat te vragen maar ik blijf zeggen dat wij het met plezier doen. We wonen hier in een hele kleine gemeenschap en we hebben elkaar nodig.

   Verwijderen
 4. Komt natuurlijk de vraag wanneer jullie weer terug naar Nederland gaan, als je alles nog moet oogsten en opeten moet je nog wel even blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Watertandend lekker zien ze eruit, die foto's van je moestuingroente: zo om in te bijten
  Je kunt deze foto's wel aanbieden aan schrijvers van kookboeken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.