Kriebels

Als ik net terug ben in het Nederlandse huis na een half jaar Frankrijk krijg ik altijd opruimkriebels. Ervaring heeft mij geleerd dat ik daar direct gebruik van moet maken, van die kriebels, anders zakken ze weg in de loop van de winter. Bijna twintig jaar staan deze twee kubussen op onze grote zolder en in die tijd is er niets met de inhoud gedaan. Plaatjes boeken, ik heb ze niet geteld, in Frankrijk ligt nog een stapel, maar het zijn er veel. Er zitten nog hele oude tussen, ik kwam er in één het jaartal 1960 tegen, van bij mij thuis denk ik. Onze oudste zoon heeft op negenjarige leeftijd drie maanden in het ziekenhuis gelegen en kreeg toen vaak een plaatjesboek van de bezoekers. Wat doen we ermee, naar de kringloop of eerst maar eens aan de kinderen vragen? Kleinzoon Thijs met zijn dertien jaar leest veel maar geen plaatjesboeken, dus oudste zoon hoeft ze niet maar zijn jongere broer die ook wat meer ruimte heeft wil ze wel. Dus hebben we vanmorgen alles naar beneden gehaald en staat het nu klaar voor transport. En morgen rij ik naar de kringloop in Bergambacht met een auto vol andere overbodige spullen. Ruimen, heerlijk!
Reacties

 1. Oef, gelukkig wou de zoon deze overnemen! NOOIT wegdoen hoor! Deze zijn echt geld waard en bovendien blijven ze leuk! Hier ook zo'n grote stapel... voor het minimeneerke! Ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook blij dat deze zoon ze wilden hebben, Kris. Had ze eigenlijk niet graag weggedaan.

   Verwijderen
 2. Waarom zou he het dan doen als je ze niet graag weg doet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat dat ik niet alles meer wil bewaren, Bertie. Wij hebben twee behoorlijk grote huizen en ik wil niet omkomen in de spullen.

   Verwijderen
 3. Ik wou ook al roepen, niet zomaar wegdoen! Ze zijn echt geld waard. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze blijven in de familie Esther en die waarde, ik weet het niet hoor.

   Verwijderen
 4. Opruimkriebels, dat is de tijd van het jaar denk ik. In deze periode heb ik dat ook, je bent i.v.m het weer meer geneigd om eerder wat binnen te ondernemen da wanneer het zonnig is. Ik ga ook altijd de gordijnen wassen als de deuren en ramen meer dichtblijven ( net achter de rug ). Heerlijk fris. Nu m’n werkkammer, maar weet je wat het is bij mij, ik kan er bijna donder op zeggen dat er dan kort daarop iemand vraagt, mam had jij niet nog........ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De enige kamer hier in huis die echt opgeruimd moet worden is mijn werkkamer. Alles waar ik bij terugkomst niet zo snel een plek voor wist is daar terecht gekomen en daar zal ook nog wel het een en ander van weg mogen. Ik moet morgen toch in Bergambacht zijn en dan gaat er meteen een grote vuilniszak met een paar winterjassen mee die al jaren niet meer gedragen worden maar die nog heel goed zijn. Het wordt kouder er er zullen zeker mensen zijn die nog plezier aan die jassen zullen hebben.

   Verwijderen
 5. Waarom heb ik nou nooit eens last van die kriebels? Zou toch wel eens goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het bij vlagen en maak er dan meteen dankbaar gebruik van.

   Verwijderen
 6. Niks mis mee om af en toe zulke kriebels te hebben. Maarre... die stripboeken zijn bijzonder hoor. Kijk maar eens op Marktplaats. Het worden klassiekers!
  Ik heb hier ook dozen vol staan, allemaal van Peter die er vroeger (en nu nog) dol op is! Dus als iemand er in de familie blij mee is...
  En veel plezier met opruimen verder. Hopelijk heb je mij een beetje aangestoken..
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bas heeft genoeg ruimte en die wilde ze graag hebben, dus het is goed zo. En ik ga nog even verder met ruimen, Elizabeth.

   Verwijderen
 7. Ja, lastig is dat. Wat doe je weg en wat niet. Maar deze boeken krijgen weer een nieuw plekje. En met die winterjassen gaat iemand heel blij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Af en toe moet je gewoon streng zijn voor jezelf, Jeanette;-)

   Verwijderen
 8. Strips te over, hier ook. Maar wegdoen? Nee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook jaren gedacht, Inge maar nu gaan ze toch echt verhuizen. Één troost, ze blijven in hetzelfde dorp en komen in goed handen.

   Verwijderen
 9. Van je huis opruimen krijg je ook zo fijn een leeg hoofd.
  Mijn broer verzamelt Suskes en Wiskes. Is-ie helemaal aan verslingerd. Jij hebt je kleinzoon weer een plezier kunnen doen. En de kringloop én jezelf (-:
  Het was héél gezellig bij je ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leger huis geeft me echt een leger hoofd, heerlijk. Wat leuk, dus er zijn mensen die Suskes en Wiskes verzamelen, nooit bij stil gestaan.

   Verwijderen
 10. Verstandig hoor en een fijne bestemming is helemaal perfect. Ik plan morgenmiddag weer een kleine opruimsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond een van mijn kinderen een prima bestemming voor al die plaatjesboeken. Daar worden ze tenminste gelezen, bij mij staan ze maar stof te vergaren op de zolder.

   Verwijderen
 11. stripboeken gaan hier niet weg... Die worden eens in de zoveel tijd weer allemaal en door iedereen weer gelezen... De garfields staan hier ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.