Doorgaan naar hoofdcontent

Le GR de Pays Haute Cévenne d'Ardèche

Wat is de Ardèche toch mooi, daar waren we het vandaag wel over eens. We liepen met vier buurvrouwen vandaag een route voor die we misschien gaan gebruiken voor de herfstwandeling van onze dorpsvereniging. 
Om negen uur begonnen we in Saint-Joseph-des-Bancs, net aan de andere kant van Col de la Fayolle. Bij mij in de auto zaten Jany en Sylvie. Marie-Christine stond al op ons te wachten, zij was van de andere kant gekomen.Samen met Sylvie had ik de route uitgezet. Voor de eerste helft van de wandeling namen we een deel van de Grand Randonnée de Pays (GRP) Haute Cévenne d'Ardèche van Saint-Joseph naar Saint-Andéol-de-Vals. 
Deze GRP's worden aangegeven met een rood-gele streep, het zijn meestal routes van een paar dagen. De veel langere GR's hebben een rood-witte streep. In Nederland volgen we precies hetzelfde systeem met die kleuren. De geel-witte strepen geven dagwandelingen aan.  We zijn in ons dorp behoorlijk gelijkgestemd dus het was niet gek dat we alle vier genoten  van de natuur om ons heen, het wandelen en het gezellig gekeuvel wat alleen vrouwen kunnen doen. Het was een lange wandeling met veel foto's, de rest volgt morgen.


Reacties

Onliemie zei…
Ha, la douce France! Wij tellen af. Nog 2 weekjes en we trekken richting Briançon. Oudste maakte ons warm voor Réotier aan de Durance. Maar wie weet wordt het toch weer iets anders maar wel in Frankrijk. Dat in ieder geval. We kunnen er niet zonder. Het is toch echt genieten daar bij jullie. Ik ben stiekem jaloers dat ik er niet bij was. :-)
Emie zei…
De zon laat jullie nu ook niet meer in de steek. Wat een fijne dag zal het geweest zijn.
Bertiebo zei…
Ik vind het vooral leuk dat jullie dat als dorpsgenoten doen. Net als die oven
In de weer zei…
Wat leuk zo samen met de dorpsdames.
Prachtig die dakpannetjes.
Sjoerd zei…
Als de rest van de foto's ook zo mooi is...
Marthy zei…
Prachtige streek daar, rond Briancon. Wij kampeerden er ooit met de kinderen in het dal van de Vallouise.
KnutzEls zei…
Gezellig met de dames, nuttige met aangename 🤗
Marthy zei…
Ja Bertie, onze fijne buren en de goede sfeer hier onder elkaar is een belangrijk extraatje.
Ik heb zin om mee te wandelen, zo mooi!
ziet er heel erg leuk uit, en dat in een stralend zonnetje!!!