Wandeling bij Rosières


Wat was dat genieten vandaag! Ten eerste al van een hele dag zon, wat kan dat toch lekker zijn. En door die zon besloten we te gaan wandelen en door dat wandelen zagen we een heleboel moois want jongens, wat stond er een hoop in bloei. 
We liepen tussen de wijnvelden bij Rosières, een klein plaatsje bij Joyeuse en het was alleen maar genieten. Ik was de auto nog niet uit of ik lag al op mijn knieën bij deze klaproos die tegen een oude wijstronk leunde. Verderop stonden er nog meer, dus die gingen ook op de foto. Dan eerst koffie met een chausson au pommes, lekker op een muurtje langs een wijnveld.


Tussen al die wijnvelden stond zowaar een  mooi trafohuisje wat ik natuurlijk op de foto gezet heb voor Sjoerd. En verderop dit prachtige hek, nog helemaal gaaf, een sieraad.


Deze vetplant heb ik in een pot staan en bij een buurvrouw staat er een hele rand van. Zo over een muurtje is het prachtig, eens kijken of dat bij mij ook wil lukken. 
Aan de druivenstokken hingen al van die mooie kleine trosjes, ik hoop voor al de mensen die hier zo hard voor moeten werken op een goede oogst. 
Veel foto's gemaakt vandaag dus jullie krijgen er eerdaags nog wat te zien.


Reacties

Heerlijk dat je eindelijk zon hebt en daarbij prachtige luchten, wat een plaatjes!
Zo gaat het wandelen niet zo snel waarschijnlijk, maar het is wel echt genieten met al dat moois.
Onliemie zei…
Heerlijke bloemenfoto's! De eerste en de laatste vind ik de 2 toppers! Prachtig!
Marthy zei…
We hadden al lang niet gewandeld, Jeanne, dus we hebben genoten.
Marthy zei…
Man heeft gelukkig veel geduld, Jeanette, want ik sta nogal eens stil om te kijken en dan een foto te maken.
Marthy zei…
Dank en ik ben het me je eens.
Emie zei…
Zo'n mooie wandeling in de zon hadden jullie wel verdiend na al die regendagen. Ik zie jullie genieten van al het moois!
Wat een heerlijke foto's. Ik was een paar weken geleden ook in de Ardeche prachtig al die kleuren en geuren. Ik heb er dan ook prachtige plaatjes aan over gehouden. Geniet ervan en hartelijke groet El
Vandaag was hier eindelijk nog eens een regendag ;-)
Sjoerd zei…
Dat is een mooie, ik ben benieuwd
Marthy zei…
Het was geen zware wandeling, zo maar een beetje kuieren in de zon tussen die wijnvelden. Goh, wat was ik daar aan toe.
Marthy zei…
Wat leuk El, waar was je?
Marthy zei…
Komt eraan, Sjoerd.
Marthy zei…
Goed voor de moestuin of wordt het een beetje teveel?
KnutzEls zei…
En dat groeit en bloeit er allemaal zomaar. Dat is toch geluk en rijkdom. E van die margrieten word ik helemaal vrolijk.
Prachtige zomerse foto's Marthy!
Bertiebo zei…
Wat is zomer toch Heerlijk. Maakt eigenlijk niet uit waar
Marthy zei…
Kan je je voorstellen hoe blij ik data liep te huppelen, Els;-)
Marthy zei…
Wat is natuur toch mooi!
Marthy zei…
Als je maar om je heen kijkt en er van geniet dan maakt het echt niet uit waar je bent.
Marc Dufraing zei…
Eindelijk goed weer in zuid FR? In ieder geval bij jullie!! Hier in B/NL gisteren ganse dag wat regen - dat ben je heeel snel beu. Ik zie op de nieuwe versie van je blog dat het je gelukt is om bovenaan een grote foto te zetten. Het ziet er echt goed uit - een frisse indruk. Volgende week vertrek ik terug naar Anan en hoop daar ook zon en warmte te hebben. Ben benieuwd hoe de moestuin er uit ziet na 4 weken "wildgroei".
Wat een mooie bloemenpracht in de natuur!
miekequilt zei…
Wat een mooie wandeling. Wij zitten bij Mâcon en hebben al een week zon en laat in de middag een regenbuitje. Heerlijk dus.
Marthy zei…
In ieder geval dit weekend, Marc en daarna zien we wel weer. Pfff, vier weken…. het onkruid en het gras zal hoog staan. Sterkte.
Marthy zei…
Wat een geluk, Mieke. Geniet lekker van je vakantie.
Anoniem zei…
Wat een mooie tocht met omlijst met prachtige foto's!! Ik heb gisteren de omloop van de Krimpenerwaard gelopen, zo geweldig! Wat een geweldig landschap met weidse uitzichten over de polder, rivier en door de dorpen!
Fijne dag, Marrian