Doorgaan naar hoofdcontent

Toch een leuke dag

Deze rode bessen die gisteren door Mart zijn geplukt zitten al in de vriezer. Ik heb ze eerst gewassen, uit laten lekken en toen in zakjes in de vriezer gedaan. Niet gerist, dat vinden we teveel werk. Ik maak er bessensaus van en laat de steeltjes gewoon meekoken waarna alles door de roerzeef gaat en nog even ingekookt wordt. Ondertussen zijn ook de eerste kruisbessen geplukt.

Vandaag zijn we de hele dag samen met vrienden en een Franse buurman bezig geweest om de schotel aan te melden bij Nordnet voor ons nieuwe internet abonnement per satelliet. Ik kan er kort over zijn, het is niet gelukt. Ik heb aan het eind van de dag een installateur gevonden die vrijdag wil komen kijken of hij het probleem op kan lossen. Hij had het heel druk. Door de storm van afgelopen zondag waren veel schotels ontregeld en iedereen wil voetbal zien vertelde hij er lachend achter aan. Maar het was verder een gezellige dag hoor, met die vrienden van ons zou het gek zijn als dat niet zo was.

Reacties

Emie zei…
Wat een vracht bessen zeg! Gedoe met internet is nooit fijn, succes ermee.
KnutzEls zei…
En toch een blogje! De bessen zien er heerlijk uit. Goeie oogt.
Annelies zei…
Goed gelukt, je bessenblogje maken op je telefoon! Wat fijn dat de installateur vrijdag al wil/kan komen! Komt vast wel goed!
In de weer zei…
Goed idee zeg om de bessen met steeltjes in de vriezer te doen als je er bessensaus van maakt !
Bertiebo zei…
Mooie bessenfoto!
Janny zei…
Een tante van me had vroeger veel bessenstruiken, ik weet nog dat ik als kind ging helpen rissen, inderdaad veel werk. Problemen met internet, ook heel herkenbaar nu met de verhuizing, ik denk dat we voorlopig nog zonder zitten, het gaat over zoveel schijven.
De bessen zijn hier nog niet helemaal rijp, ik moet nog even wachten met jam maken. Heb wel al een kers gegeten uit eigen tuin :-)
Sjoerd zei…
Hè dat is vervelend dat internet het niet doet, maar er is inderdaad meer... Die bessen zien er goed uit.
miekequilt zei…
Heerlijke bessen die een heerlijke saus gaan worden. En dat internet is vervelend. Hopelijk is het morgen geregeld.
Lut en Luc zei…
Ook wij hadden problemen met de schotelantenne. Nadat een installateur langskwam zijn alle problemen van de baan.
Margriet zei…
Ik heb gisteren ook de eerste bessen geplukt met de oudste kleindochter. Ik doe ze ook met steel en al in de vriezer en als ik alles geplukt heb, kook het in 1 keer tot bessensap
Marthy zei…
Je begrijpt niet dat dit soort dingen niet sneller en eenvoudiger kunnen.
Marthy zei…
Dit jaar bijna geen kersen, het beetje wat er hangt is voor de vogels.
Marthy zei…
Ondertussen zijn er hier al twee geweest maar dat heeft tot nu toe niets opgelost.
Marthy zei…
Dezelfde methode gebruik ik ook, Margriet.